Onderdelen
U bent hier: humanitas.nl Afdelingen Zaanstreek Nieuws
Zaanstreek
Contact

Contact

Humanitas
Afdeling Zaanstreek


075 616 8356
zaanstreek@humanitas.nl

bannerhumanitaschat.jpg

 
Info
header

Nieuws

Samenwerkingsovereenkomst met Stichting Hulpdienst Oostzaan en het Dienstencentrum Wormerland

De besturen van de Stichting Hulpdienst Oostzaan (SHO) en Humanitas afdeling Zaanstreek (Humanitas) constateerden dat de activiteiten van beide organisaties goed vergelijkbaar zijn. SHO beperkt haar activiteiten tot de gemeente Oostzaan. Humanitas heeft de gemeentes Oostzaan, Wormerland en Zaanstad tot haar werkgebied. Beide organisaties stellen de deelnemer (cliënt) centraal.

 

Zowel de SHO als Humanitas hadden behoefte om tot samenwerking te komen om de continuïteit van beide organisaties beter te waarborgen en gebruik te maken van elkaars deskundigheid. Belangrijk hierbij is dat de eigen identiteit van de organisaties behouden blijft. Daarom is in het voorjaar van 2014 door beide besturen een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Hierdoor kunnen zowel SHO als Humanitas vrijwilligers beter opleiden voor hun taken. Onder meer door scholingsaanbod ‘op locatie’ aan te bieden. En kan Humanitas, van oudsher met name in de Gemeente Zaanstad actief, gemakkelijker ook in Oostzaan haar ondersteuningsprogramma aanbieden.

 

Inmiddels is ook een samenwerkingsovereenkomst tot stand gekomen tussen Humanitas en het Dienstencentrum Wormerland (DCW). Het DCW is actief in de gemeente Wormerland, Humanitas dus in alle Zaanse gemeenten. Het DCW biedt, net zoals Humanitas en SHO dit doen, ondersteuning aan hen die (tijdelijk) een steun in de rug kunnen gebruiken. Wat hierboven geschreven is over de mogelijkheden van beter opleiden, het beter waarborgen van continuïteit,  en het behoud van eigen identiteit geldt onverkort ook voor de samenwerking tussen DCW en Humanitas.

 

SHO: www.sho-oostzaan.nl

DCW: www.dcwormerland.nl

 

 

 

 

Document acties