Onderdelen
U bent hier: humanitas.nl Afdelingen Zaanstreek Nieuws
Zaanstreek
Contact

Contact

Humanitas
Afdeling Zaanstreek


075 616 8356
zaanstreek@humanitas.nl

bannerhumanitaschat.jpg

 
Info
header

Nieuws

Wachtlijst Voorleesproject Humanitas. Wie wil een bijdrage geven aan het verminderen van taalachterstand bij kinderen?

‘Wie moeite heeft met lezen komt moeilijker mee in de samenleving’. ‘Het voorleesproject van Humanitas Zaanstreek hebben we dan ook opgezet om kinderen met een taalachterstand te helpen door aan hen voor te lezen’. ‘Wij lezen voor bij de kinderen thuis, in hun eigen omgeving’, vertelt Suze Schoen. Zij is coördinator van het Voorleesproject. ‘

Kinderen vinden voorlezen leuk en het is goed voor hun taalontwikkeling. Ook leren ze om te luisteren en zich te concentreren. Voorlezen stimuleert de fantasie en doet de wereld om je heen beter te begrijpen. Boeken over onderwerpen waar ze mee bezig zijn zoals angst of ziekte kunnen steun bieden en een goede manier zijn om daarover in gesprek te komen.

‘In de meeste allochtone gezinnen wordt niet voorgelezen’. ‘En zeker niet in het Nederlands’. 

‘De vrijwilliger leest één keer per week voor’. ‘Uit verhalen van ouders en leerkrachten blijkt dat kinderen veel profijt hebben van het voorlezen’. ‘Hun woordenschat wordt snel groter’.

‘Aan het Zaanse Humanitasproject doen ouders afkomstig uit maar liefst 28 verschillende landen mee: van Polen tot Brazilië, en van Sri Lanka tot Somalië’. 

‘Er is er een wachtlijst van gezinnen met een kind(eren) die ondersteuning nodig hebben’.
Belangstellenden om die wachtlijst te verminderen kunnen contact op met Suze Schoen, coördinator Voorleesproject Humanitas telefoon 075-6314125 of per e-mail suze-schoen@planet.nl.

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.