CONTACT

Humanitas
 • E-mail:
 • Telefoonnummer: 058 266 6608
 • Adres:
 • Extra informatie:

  Postadres
  Humanitas Afd. Leeuwarden
  Postbus 2556
  8901 AB Leeuwarden

  Secretariaat is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9 tot 12 uur.

 • Humanitas Leeuwarden is actief in: Alde Leie, Ameland, Baard, Bears, Britsum, Eagum, Easterlittens, Feinsum, Friens, Goutum, Grou, Hempens, Hijum, Hilaard, Húns, Idaerd, Jellum, Jelsum, Jirnsum, Jorwert, meer...

Welkom bij Humanitas afdeling Leeuwarden

​De kindervakantiekampen zijn weer geweest. Een groot succes! Zie hier een link naar een korte filmimpressie van de kampen in 2021.

https://youtu.be/EjtZBaDXHrk

Op naar de volgende vakantiekampen in 2022!

De vacature voor een coördinator Effe Doen is per 22-8-2021 vervuld. En wel in de personen van Janke Johanna van Zanden en Marcha Bach. Zij hebben de taak om weer meer elan in de klussendienst te brengen nu hopelijk Corona ons allen minder zal beperken.

Twee oudere mannen leunen op hun schop in een tuin

Voorlees- en huiswerkbegeleiding. Heeft je kind hulp nodig op school? Is er sprake van een achterstand op één of meer vakken op school? Lukt het niet die hulp zelf te bieden? Bel of mail ons voor meer informatie. We zoeken nog vrijwilligers   

Meer activiteiten van Humanitas Leeuwarden
Humanitas: Corona maatregelen

Maatregelen coronacrisis

De maatregelen rond het coronavirus treffen ook het werk van Humanitas Leeuwarden. Zo worden persoonlijke contacten tussen deelnemers en vrijwilligers zoveel mogelijk beperkt. Maar we blijven wel telefonisch, per mail en beeldtelefoon bereikbaar.

Voor de maatregelen klik hier!

Humanitas: Wat we doen

Eenzaamheid

Onder het thema Eenzaamheid vallen diverse projecten om veel verschillende mensen te helpen. Ouderen die niet alleen naar de dokter of ziekenhuis willen of durven of iemand zoeken om 's middags eens een spelletje te doen, maar ook jongeren met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking die een maatje zoeken! Onder dit thema valt ook onze klussendienst Effe Doen.

Bekijk hier de activiteiten!

Humanitas: Wat we doen

Opvoeden

Heb je een gezin met jonge kinderen en weleens behoefte aan opvoedings-ondersteuning? Home-Start ondersteunt bij de opvoeding van kinderen, biedt praktische hulp en vriendschappelijk contact. We kunnen helpen contact te leggen met andere ouders om ervaringen uit te wisselen of misschien een nieuwe vriendschap. Ouders ervaren dit meestal als prettig.

Bekijk hier de activiteiten!

Humanitas: Wat we doen

Opgroeien

Opgroeien is de mooiste en meest belangrijke tijd in ieders leven en daarom bieden wij ook hier hulp. Kinderen die het op school niet helemaal bij houden kunnen extra hulp krijgen in taal en ander huiswerk.

Andere kinderen kunnen om bepaalde redenen niet op vakantie en ook hier is aan gedacht met de kindervakantieweken!

Bekijk hier de activiteiten!

Humanitas: Wat we doen

Detentie

Een goed contact tussen vaders en hun kinderen is belangrijk want vaders hebben een grote invloed op hun kinderen. Het contact vanuit een gevangenis verloopt anders of moeilijker. Dit geldt ook als ze uit detentie zijn. Vrijwilligers helpen vaders contact met hun kinderen en het gezin te houden.

Bekijk hier de activiteiten!

Humanitas: Thuisadministratie Leeuwarden

Thuisadministratie

Zie je door de vele post, de administratie niet meer?

Humanitas Thuisadministratie helpt je om inzicht te krijgen en te ondersteunen bij keuzes die je moet maken bij je geldproblemen.

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden.

Klik hier voor meer informatie

Afbeelding:

DOE OOK MEE!

Draag je Humanitas een warm hart toe? En wil je ons steunen? We zijn met alle vormen van hulp enorm blij! Doe mee als vrijwilliger, donateur of lid en help ons nog meer mensen een steuntje in de rug te geven.

Bekijk hier onze partners!

Het geven is belangrijker dan nemen. Je krijgt er veel dankbaarheid voor terug.

Deze vrijwilliger helpt mensen met een beperking. Maatje Hang-Aut