Voor vrijwilligers

Wij geloven dat goed voorbereide en deskundige vrijwilligers het vrijwilligerswerk met plezier doen en beter zijn toegerust om mensen te helpen op hun eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Dit is waar de Humanitas Academie in beeld komt. Wij zorgen dat onze vrijwilligers de houding, vaardigheden en kennis kunnen ontwikkelen die bijdragen aan een goede ondersteuning van onze deelnemers vanuit de waarden van Humanitas. Hiervoor bieden wij een uitgebreid, afwisselend en kwalititatief trainingsaanbod zodat onze vrijwilligers zich kunnen ontwikkelen. Op een manier die bij hen past. Persoonlijk, praktisch, snel en leuk.

Als vrijwilliger krijg je een algemene introductie, een basistraining gericht op de activiteit en sessies waar je samen met andere vrijwilligers kennis en ervaringen kunt uitwisselen en verdiepen. Zo leer je hoe je mensen kunt stimuleren om zelf weer de regie over hun leven te nemen. Hoe bewaak je bijvoorbeeld je eigen grenzen of ga je om met emoties?

De Humanitas Academie gebruikt een combinatie van e-learning en bijeenkomsten (blendedlearning). Daardoor kun je trainingen volgen waar en wanneer je maar wilt. Tijdens de bijeenkomsten is er tijd om op verschillende manieren van elkaar te leren en te oefenen met de leerdoelen. Dit vullen we aan met inspirerende online workshops en webinars. 

Ben je vrijwilliger en wil je informatie over trainingen, neem dan contact op met je districtskantoor. Wil je algemene informatie over de Humanitas Academie, mail dan naar: humanitasacademie@humanitas.nl.