Wat we doen

Humanitas Thuisadministratie Achterhoek West

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Wil jij je administratie weer op orde brengen? Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!  

Steun bij Rouw Steun bij verlies

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Humanitas Lotgenotengroep Rouw

Hoe verwerk je iets ingrijpends als het overlijden van een dierbare? Lotgenotengroep Rouw steunt je. Juíst als je even niet weet hoe je verder moet. In zes vertrouwelijke en veilige ontmoetingen geven lotgenoten elkaar hulp bij rouwverwerking. Samen kom je verder, dankzij herkenning en erkenning.

Vriendschappelijk Huisbezoek

Behoefte aan vriendschap, iemand om mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Humanitas  Buurtkamer

Kom gezellig samen koken en eten met buurtgenoten in de Buurtkamer. Iedereen is van harte welkom. De Buurtkamer is een kleinschalige ontmoetingsruimte voor mensen uit dezelfde omgeving. Om de veertien dagen komt dezelfde groep bij elkaar om samen te koken en te eten.

Humanitas Kindervakantie-weken

Lekker er even tussenuit dankzij  Humanitas Kindervakantieweken. Als een gezinsvakantie er niet in zit, door gebrek aan geld of gezondheid. Spannende activiteiten en spellen in het bos. De kinderen van 6 tot 18 jaar doen nieuwe indrukken en vriendschappen op.

BOR Achterhoek

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide Omgangsregeling (BOR) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug. Duur: 3 tot 6 maanden.

Naoberkring Achterhoek

Naoberkring Achterhoek Altijd iemand die aan je denkt!

Tandem

Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe dingen doen? De vrijwilliger van Humanitas Tandem helpt je op weg. Want onder de mensen komen, is gemakkelijker met z’n tweeën. Zo bouw je het vertrouwen op om zelf weer contacten te leggen.