Wat we doen

Thuisadministratie

Humanitas thuisadministratie helpt je financiën en administratie op orde te brengen en houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Vriendschappelijk  huisbezoek

Eenzaam en zoek je gezelschap of contact? Iemand om samen erop uit te gaan. Vriendschappelijk huisbezoek  biedt mensen die eenzaam zijn een luisterend oor. Kan de mantelzorger ontlasten of met iemand gaan wandelen of boodschappen doen.

Rouwbegeleiding

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Begeleiding van A-Z  (arts tot ziekenhuis)

Een bezoekje aan een arts of apotheek kan best spannend zijn. Vraag dan om Begeleiding Artsenbezoek. Een vrijwilliger gaat mee en is jouw tweede paar ogen en oren. En na afloop bespreken we samen de gekregen informatie. We kunnen ook voorafgaand aan ‘t bezoek al meedenken en wat vragen doorspreken.

Home-Start

Home-Start: praktische steun voor jonge gezinnen    Home start geeft een steuntje in de rug bij het opvoeden van kinderen. Ouders krijgen hun gezin weer op de rit. 

Humanitas Taalactivering

Taalactivering om vroege taal-en leerachterstand op een constructieve manier aan te pakken. Taal speelt binnen het project een belangrijke rol. We willen werken om de taalvaardigheid bij  kinderen te verbeteren en ook de ouders te tonen hoe ze hun kinderen kunnen ondersteunen.

Speelgoedactie

De Humanitas Sinterklaasactie regelt voor elk kind ‘n cadeautje, als ouders ‘t niet breed hebben. Want ieder kind telt mee. Vrijwilligers kopen voor hen passende cadeautjes aan de hand van hun verlanglijstjes en leeftijden. Zo krijgen ook zij ‘n fijne Sinterklaasavond. Voor kinderen tot 12 jaar.

Kindervakantieweken

De Humanitas Kindervakantieweken bieden ook jouw kind een heerlijk ontspannende kindervakantieweek. Als vakantie er door omstandigheden niet in zit. De kinderen zijn er lekker even tussenuit. Leeftijd: van 5 tot 12 jaar.