Groningen

Taalhuizen

Taalhuizen is opgezet voor Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven. Het is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties om laaggeletterdheid aan te pakken. Door de inzet van vrijwilligers worden mensen geholpen in hun ontwikkeling op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden. De aanvragen blijven binnenstromen, dus bij deze een oproep voor nieuwe vrijwilligers!

Het is bedoeld voor autochtone Nederlanders en voor mensen met een niet-Nederlandse achtergrond die al wel enige basiskennis hebben van de Nederlandse taal. Dit wordt gevraagd omdat het anders te lastig is om te werken met het materiaal. Taalhuizen is sinds mei vorig jaar (opnieuw) actief in een aantal wijken.

Deelnemers en andere geïnteresseerden kunnen op de volgende momenten langs komen tijdens de spreekuren:

  • Vinkhuizen à Vensterschool, Sierstaanlaan 480. Dinsdag van 10 tot 11 uur
  • Oosterpark à Treslinghuis, Klaprooslaan 120. Maandag van 10 tot 11 uur
  • Wijert à MFC, P.C. Hooftlaan 1a. Dinsdag van 10 tot 11 uur
  • Selwerd à Vensterschool, Eikenlaan 288. Dinsdag van 11.30 tot 12.30 uur.
De vrijwilligers volgen een scholing van 4 dagdelen voordat ze worden ingezet als taalcoach binnen Taalhuizen. Op regelmatige basis worden trainingen gepland.

Vrijwilliger worden?

Vind je het interessant om mensen te helpen in hun ontwikkeling? Heb je minstens een MBO-4 opleiding en ben je een jaar lang een dagdeel in de week beschikbaar? Meld je dan nu aan als vrijwilliger!
 

Meer informatie of aanmelden?

Heb je moeite met post van de belastingdienst of van de gemeente? Wil je graag leren mailen of internetbankieren? Meld je dan nu aan!