Groningen

Taalhuizen

Het taalnetwerk bestaat uit de gemeente Groningen, MJD, Humanitas, Alfa College, Noorderpoort, Groninger Forum en de Stichting Lezen & Schrijven. 

Vanuit dit taalnetwerk zijn in 2016 vier taalhuizen in de stad opgericht; in de bibliotheek in Vinkhuizen, in de bibliotheek in Selwerd, in het Treslinghuis in de Oosterparkwijk en in MFC de Wijert.

Een Taalhuis is er voor Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven met als doel laaggeletterdheid aanpakken. Vrijwilligers zetten zich in om mensen te helpen in hun ontwikkeling op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden. 

Het is bedoeld voor autochtone Nederlanders en voor mensen met een niet-Nederlandse achtergrond die al wel enige basiskennis hebben van de Nederlandse taal. Dit wordt gevraagd omdat het anders te lastig is om te werken met het materiaal.

Voorlichting spreekuren

Deelnemers en andere geĆÆnteresseerden kunnen op de volgende momenten langs komen tijdens de spreekuren:

  • Vinkhuizen Vensterschool, Sierstaanlaan 480. Dinsdag van 10 tot 11 uur

  • Oosterpark Treslinghuis, Klaprooslaan 120. Maandag van 10 tot 11 uur

  • De Wijert MFC, P.C. Hooftlaan 1a. Dinsdag van 10 tot 11 uur

  • Selwerd Vensterschool, Eikenlaan 288. Dinsdag van 11.30 tot 12.30 uur.

Voor vrijwilligers is er altijd goede ondersteuning vanuit de Stichting Lezen & Schrijven in de vorm van scholing en door een taalhuiscoƶrdinator van het Alfa College Noorderpoort op locatie.

Vrijwilliger worden?

Vind je het interessant om mensen te helpen in hun ontwikkeling? Heb je minstens een MBO-4 opleiding en ben je een jaar lang een dagdeel in de week beschikbaar? Meld je dan nu aan als vrijwilliger! Kijk hier voor meer informatie over de vacature.

www.taalvoorhetleven.nl