Wat we doen

Humanitas Steunpunt Mantelzorg

Zorg je langdurig en intensief voor een ander? Het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas biedt praktische en emotionele steun, advies, een luisterend oor, lotgenotencontact. Ook voor informatie en advies aan professionals.

Humanitas Belmaatjes

Eenzaamheid, isolement, iemand missen die gewoon even met je meedenkt. Het kan iedereen overkomen. Een vrijwilliger biedt als Belmaatje een luisterend oor. Een wekelijks telefoontje kan al veel betekenen als je je eenzaam voelt. 

Logeerhuis De Opstap

Na een ziekenhuisopname niet rechtstreeks naar huis, maar eerst bijkomen in logeerhuis De Opstap. Het logeerhuis is ook  bedoeld om overbelaste mantelzorgers even adempauze (respijt) te geven. 

Humanitas Levensverhaal

Je verhaal delen met anderen kan van grote waarde zijn voor jezelf en voor anderen, of je nu al een heel leven achter je hebt of nog midden in het leven staat. Een vrijwilliger kan je helpen (een deel van) je levensverhaal vast te leggen.

Vriendschappelijk Bezoek

Voel je je eenzaam, ben je aan huis gebonden, of lukt het je niet contact met anderen te leggen of te onderhouden?Vriendschappelijk Bezoek biedt ouderen en mensen met een chronische ziekte regelmatig gezelschap en contact.

Vrijwilligers en Dementie

De vrijwilligers van Vrijwilligers en Dementie   bieden mensen met een vorm van dementie en hun mantelzorgers ondersteuning in de thuissituatie.

Netwerkcoaching

Voel je je eenzaam en wil je graag meer contact? Zijn je contacten verwaterd of  zoek je nieuwe contacten.  Een vrijwilliger van Netwerkcoaching van Humanitas helpt je  bij het leggen van  contacten. 

Taalmaatjes Taalondersteuning

Vluchtelingen die zich in Groningen gevestigd hebben, helpen we met  de Nederlandse taal oefenen. Binnen  Taalondersteuning bieden we taalcoaches, conversatiegroepen en Taalcafés. Wil jij meehelpen als taalcoach? Dat kan!

Taalcafés Humanitas

Beter Nederlands leren praten? Dat kan in de Taalcafés van Humanitas. We helpen je graag. Je bent welkom bij het Taalcafé Akerkhof en Taalcafé Selwerd. 

Maatschappelijke begeleiding vluchtelingenmaatjes

Maatschappelijke Begeleiding helpt vluchtelingen die vanuit een AZC in Groningen komen wonen. Onze vrijwilligers helpen je je weg te vinden in Nederland en bieden hulp en begeleiding bij inburgering.

Maatjes psychiatrie/LVB

Psychische of psychiatrische problemen of een verstandelijke beperking  kunnen je  eenzaam maken en onzeker in de omgang met anderen. Humanitas Maatjes helpt dat te doorbreken.

Vriendschapskringen

De Vriendschapskring is een ontmoetingsplek waar deelnemers elkaar begrijpen. Bij Humanitas Groningen zijn er vriendschapskringen voor jongeren en voor volwassenen.

Studiemaatjes

Ben je student aan het mbo, hbo of de universiteit en heb je het moeilijk? Problemen met concentratie of motivatie of psychische problemen? Een studiemaatje komt eens per week samen met jou studeren zodat je er niet alleen voor staat.

Humanitas Jonge Mantelzorgers Groningen

Heeft iemand bij jou thuis een ziekte, een beperking, psychische problemen of een verslaving?  Maak je je daarover zorgen? Zorg je vaak voor je familielid? Dan ben je jonge mantelzorger. Meld je aan bij Jonge Mantelzorgers, voor leuke activiteiten en/of een maatje.

Humanitas Hulpdienst

Hulp nodig bij klusjes in en om het huis? Onze vrijwilligers van de Hulpdienst helpen je graag. De Hulpdienst is een team van vrijwilligers die graag anderen helpen met wat zij (tijdelijk) zelf niet meer kunnen doen.

Vriendschapskring voor mensen met een verstandelijke beperking

De Vriendschapskring is een ontmoetingsplek waar deelnemers elkaar begrijpen. Waar je niets hoeft uit te leggen, maar waar vriendschap en hulp voorop staan. Er is veel ruimte voor gezelligheid: naar ‘n film of museum, wandelen. Activiteiten waarbij jij leuke mensen ontmoet.

Maatjes Met Elkaar

Wil je  met anderen iets leuks doen? Hou je van koken en zou je samen lekkere recepten willen proberen? Zou je graag willen fietsen, maar heb je geen zin om alleen te gaan? Met Elkaar brengt mensen met dezelfde hobby samen. 

Maatschappelijke begeleiding Kansen voor kinderen

Kinderen uit vluchtelingengezinnen hebben ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt. Binnen ‘Kansen voor Kinderen’ kijken we hoe onze vrijwillige vluchtelingenmaatjes de veerkracht van kinderen kunnen helpen versterken.

Maatjes voor leven

Maatjes voor leven is bedoeld voor mensen die een suïcidepoging hebben gedaan of hieraan denken, en zich opnieuw met het leven willen verbinden. 

Samen Ouder Worden

Vrijwillige inzet vóór en dóór ouderen. Dat is waar het programma  Samen Ouder Worden over gaat. Humanitas is lokale trekker voor Groningen.