Humanitas Logeerhuis De Opstap

Logeerhuis De Opstap

Na een ziekenhuisopname niet rechtstreeks naar huis, maar eerst bijkomen in logeerhuis De Opstap. Het logeerhuis is ook bedoeld om overbelaste mantelzorgers even adempauze (respijt) te geven.

De Opstap is een kleinschalig, gezellig logeerhuis voor herstel en respijt in de stad Groningen, waar vijf gasten kortdurend kunnen verblijven in een huiselijke en informele sfeer.

Voor wie is het logeerhuis?

  • Voor mensen die bijvoorbeeld na ontslag van een ziekenhuisopname tijdelijk een plek nodig hebben om aan te sterken en hiervoor niet kunnen terugvallen op familie, buren of vrienden.

  • Voor mensen die even geen beroep kunnen doen op een mantelzorger, zoals een partner of een familielid omdat die een adempauze nodig heeft, er even tussenuit wil of om een andere reden even niet kan zorgen.

Een team van enthousiaste vrijwilligers draagt zorg voor een prettig en ontspannen verblijf. De vrijwilligers vormen het aanspreekpunt voor de gasten, bieden ondersteuning en zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Daarnaast is de vrijwilliger er voor een kopje thee, een spelletje of een goed gesprek. Als iemand medische zorg nodig heeft, komt daarvoor een huisarts of een thuiszorgmedewerker langs.

Vrijwilligers bieden ondersteuning, gasten houden de regie!

De gasten doen, net als thuis, zoveel mogelijk zelf of samen met de vrijwilligers. De vrijwilligers zorgen voor het huishouden en de maaltijden en er is ook tijd voor een luisterend oor, een praatje of een spelletje. Het verblijf in De Opstap kan variëren van enkele dagen tot drie weken. 

Meer informatie?

Lees hier meer over logeerhuis De Opstap of neem telefonisch contact op: 050-204 25 00. De Opstap heeft een eigen stichting. Humanitas verzorgt de werving en ondersteuning van vrijwilligers.

Filmpje over De Opstap

Dit filmpje op YouTube is speciaal voor verwijzers gemaakt. Maar natuurlijk is het interessant voor iedereen die iets meer over De Opstap wil weten. 
Bekijk hier het filmpje over De Opstap

Vrijwilliger worden?

Als vrijwilliger vervul je een centrale rol in het logeerhuis. Je bent het aanspreekpunt voor de gasten. Je verricht licht huishoudelijk werk en zorgt voor een huiselijke sfeer. Spreekt dit je aan? Kijk dan voor meer informatie en aanmelden bij onze vacatures!

 

 

Vacatures: De Opstap
Weekendvrijwilliger logeerhuis De Opstap

De Opstap is een fijn en vertrouwd logeerhuis voor mensen die uit het ziekenhuis komen  of die mantelzorg krijgen. De Opstap wordt volledig gerund door vrijwilligers die de gasten ondersteunen in een fase van ziekte of herstel. Ondersteun jij onze gasten in de weekends? 

Vrijwilliger Logeerhuis De Opstap m/v

De Opstap is een fijn en vertrouwd logeerhuis. Voor mensen die uit het ziekenhuis komen of die mantelzorg krijgen. Het is een nieuw initiatief en het eerste logeerhuis in de stad. De Opstap wordt volledig gerund door vrijwilligers.

Bekijk alle vacatures

Nieuws: De Opstap
Toon alle nieuwsberichten