Groningen

Computermaatjes

We leven in een digitaal tijdperk. Maar voor sommige mensen is de drempel om zelfstandig met de computer aan de slag te gaan best hoog.

Kun je wel een beetje computerhulp gebruiken?

Als je om welke reden dan ook (nog) niet in staat bent om met de computer om te gaan dan kan een vrijwilliger je daarbij helpen. Een computermaatje ondersteunt je in maximaal twintig wekelijkse sessies. Zo leer je de basisvaardigheden van computergebruik. Hierna kun je zelfstandig werken met de computer. Eventueel kan dit bij een openbare computerwerkplaats bij jou in de buurt.

Na afloop van het maatjescontact is het mogelijk om een beroep te doen op de helpdesk van Stichting Seniorenwerkplaats Groningen. De vrijwilligers van de stichting staan samen met vrijwilligers van Humanitas voor je klaar om vragen te beantwoorden en computerproblemen op te lossen.

Zelf vrijwilliger worden?

Ben je een enthousiaste computergebruiker? En vind je het leuk iemand te helpen bij de eerste beginselen van computergebruik? Word dan computermaatje! Als vrijwilliger ondersteun je in een één-op-één situatie mensen in het gebruik van de computer. Het programma wordt afgestemd op de behoefte van de hulpvrager. Bekijk ook eens de vrijwilligersvacatures.

Naar Wat we doen