Hospice Gasthuis Groningen

Hospice Gasthuis Groningen is een kleinschalig bijna-thuis-huis waar iedereen op zijn eigen manier zijn laatste levensfase kan doorbrengen.

Het Gasthuis is een thuis van en voor de gast. Kwaliteit van leven, eigenheid van de gast, persoonlijke wensen en persoonlijke aandacht staan voorop.

Voor mensen die er de voorkeur aan geven om de laatste levensfase thuis door te brengen, kunnen vrijwilligers van de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg ook hulp, begeleiding en ondersteuning aan huis bieden.

Over het Gasthuis

Wanneer je in de situatie bent dat je weet dat je nog maar een beperkte tijd te leven hebt en het praktisch niet mogelijk is om thuis te blijven, kun je kiezen voor een verblijf in het Gasthuis. Het Gasthuis is comfortabel en huiselijk ingericht zodat je je er thuis kunt voelen. 

Het Gasthuis functioneert zoveel mogelijk op de zelfde wijze als een thuissituatie. Iemand die in zijn laatste levensfase thuis verblijft, krijgt mantelzorg van naasten, familieleden en/of vrijwilligers. Medische zorg krijgt hij van de huisarts en lichamelijke verzorging van een thuiszorgorganisatie.

In het Gasthuis gaat dit op dezelfde manier. Wij bieden 24-uurs zorg. Naast lichamelijke zorg is er aandacht is voor de psychosociale aspecten. Dit doen wij met vrijwilligers en de medewerkers van de thuiszorgorganisatie Buurtzorg Groningen. Er is daarbij alle ruimte voor familie en naasten. Doordat er veel vrijwilligers zijn, is er bij ons altijd ruimte voor één-op-één zorg en aandacht.

Kijk voor meer informatie op de website van het Gasthuis.

Vrijwilliger worden?

De vrijwilligers in het Gasthuis worden 'aanwezigheidsvrijwilligers' genoemd. Dit omdat het 'er zijn' vaak belangrijker is dan het 'doen'. Kun je goed luisteren, rust uitstralen en toch ook handelen als het nodig is? Vind je het leuk in een team van wisselende samenstelling te werken? Ben je twee dagdelen per week beschikbaar? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek. Je wordt als vrijwilliger ondersteund door beroepskrachten. Er zijn ieder kwartaal evaluatiebijeenkomsten. Daarnaast krijg je een uitgebreide introductietraining en worden er regelmatig thema-avonden georganiseerd.

Meer informatie

Wil je meer weten of je als vrijwilliger aanmelden voor dit project? Neem contact met ons op via telefoonnummer 050-3126000 of e-mail l.kooren@humanitas.nl

Terug naar Wat we doen

Hospice 12,5 jaar

Hospice 12,5 jarig jubileum

//www.youtube-nocookie.com/embed/zU-KWSZ82Qc