Maatjes psychiatrie/licht verstandelijke beperking

Het Maatjesproject is voor mensen die zelfstandig wonen of onder een vorm van beschermd of begeleid wonen vallen. Een maatje kan je helpen contacten te leggen of er op uit te gaan.

Vind je het soms best moeilijk om contacten te maken of te onderhouden? Is het lastig om zelf iets te ondernemen of alleen naar buiten te gaan? Een maatje kan je helpen bij dagelijkse dingen als boodschappen doen, even de stad ingaan of een eindje fietsen of wandelen. Vaak lukt dit met een beetje hulp van een vrijwilliger wel.

Wat doet een maatje?

Een maatje is een vrijwilliger die affiniteit met mensen uit één van bovengenoemde groepen heeft. Een maatje is geen hulpverlener, maar gewoon iemand die er even voor je is. Een gelijkwaardig contact, van mens tot mens.

Iets voor jou?

Zou je wel eens willen proberen of een maatje iets voor jou is? Neem dan contact met ons op. Wij komen dan voor een intake-gesprek bij jou thuis. Op basis van deze informatie zoeken wij een vrijwilliger voor je. Daarna volgt een kennismaking met de vrijwilliger, ook weer bij jou thuis. Wij koppelen je dan een vrijwilliger, met wie je gaat kennismaken. Klikt het tussen jullie, dan gaan we ervan uit dat het contact minimaal een jaar duurt. 

Vrijwilliger worden?

Meld je dan bij ons aan! Na de aanmelding wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek en koppelen we je aan deelnemer. Voor vragen, scholing, begeleiding en ondersteuning kun je bij een (vrijwillige) coördinator terecht.

Agenda Maatjesproject
Toon de volledige agenda
Nieuws Maatjesproject
Toon alle nieuwsberichten