Groningen

Tussenstop

Gastgezinnen helpen jongeren in het unieke project Tussenstop.

In de provincie Groningen zijn tientallen jongeren die door samenloop van omstandigheden tijdelijk behoefte hebben aan onderdak elders. Ze hebben bijvoorbeeld ruzie met hun ouders of met een nieuwe partner van een ouder. Samen komen ze er niet meer uit en de jongere dreigt hierdoor te gaan zwerven. In het project Tussenstop bieden gastgezinnen een jongere een moment om tot rust te komen. Met een bed, een maaltijd en een luisterend oor helpen zij hen op een mooie manier om hun leven weer op te pakken.

Jongeren in kansrijke situaties

Project Tussenstop is een samenwerking tussen Humanitas en Campusdiep. Samen willen zij voorkomen dat jongeren op straat of in de volwassen daklozenopvang terecht komen. Het gaat om thuisloze jongeren tussen de 16 en 23 jaar die naar school gaan of in sommige gevallen al werk hebben. Deze jongeren melden zich aan bij verschillende jeugd- en zorginstellingen met een crisisvraag waar momenteel nog geen passend aanbod voor is. Tussenstop wil deze jongeren tijdelijk opvangen in gastgezinnen en helpen bij het herstellen van de relatie met hun ouder(s) en bij een mogelijke begeleiding terug naar huis. Wanneer dit niet mogelijk is wordt er gekeken naar een adequate vervolghulp zodat dat deze jongeren niet op straat hoeven te zwerven.

Wie maken gebruik van Tussenstop?

De jongeren die tijdelijk onderdak nodig hebben zijn gemotiveerd om iets aan hun situatie te veranderen. Ze hebben in eerste instantie behoefte aan een bed, aan ontbijt en warm eten. Er wordt vervolgens samen met een familiebemiddelaar gekeken of er een mogelijkheid terug naar huis is. Het doel is om jongeren binnen drie weken weer veilig naar huis te helpen of naar een andere vervolghuisvesting. Jongeren kunnen zich aanmelden bij Het Kopland (050-5991420) of Jimmy's (050-3117711).

Vacatures
Fijn gastgezin gezocht

Wij zoeken gastgezinnen voor jongeren (16-23 jaar)  die door omstandigheden even niet thuis kunnen wonen. Gastouderschap is op oproepbasis en het verblijf duurt maximaal 21 dagen.

Bekijk alle vacatures