Voorlezen

Heeft jouw kind moeite met taal en kun je niet goed helpen? Vraag dan een voorleesvrijwilliger van Humanitas. Leuk én leerzaam, voor je kind en voor jou zelf.

Voorlezen

De voorleesvrijwilliger komt één keer per week bij jullie thuis. De vrijwilliger leest voor, praat met je kind over het verhaal en doet taalspelletjes. Dat helpt je kind om meer woorden te leren en verhaaltjes beter te begrijpen. Jij blijft er bij en doet ook mee. Zo genieten jullie samen van het voorlezen. Voorlezen is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar t/m groep 7 van de basisschool.

Samen lezen

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar is er het project Samen lezen. De vrijwilliger komt één keer per week bij jullie thuis. De vrijwilliger en je kind lezen om beurten, praten over het verhaal en over de wereld om hen heen, doen taalspelletjes en de vrijwilliger leest voor. Hierdoor wordt de woordenschat van je kind groter en het krijgt meer kennis van de wereld. Dat maakt het voor je kind makkelijker om verhalen en opdrachten te begrijpen. Lees verder>>

Jouw kind aanmelden?

Wil je jouw kind aanmelden voor voorlezen? Neem dan contact met ons op via de mail of telefonisch.

Vrijwilliger worden?

Heb je affiniteit met taal en wil je kinderen helpen met hun taalontwikkeling? Maak dan één keer in de week een uurtje vrij om gezellig met een kind te lezen!

Spelenderwijs help je hen bij het vergroten van hun woordenschat en stimuleer je hun plezier in lezen.

De ouders zijn aanwezig tijdens het voorleesuurtje en je betrekt hen er zoveel mogelijk bij. Ook stimuleer je de ouders om hun kind lid te maken van de bibliotheek en samen boeken te lenen. Bekijk de vrijwilligersvacatures.

Vrijwilliger in beeld: Marieke Spithoven

Lees ook het interview met vrijwillig coördinator Sereh Simons

De stem van kinderen in beeld

Op de website van Stichting Sint Martinus’ Pronkjewailn staan mooie verhalen over het  project Voorlezen, onder de noemer De stem van kinderen in Beeld.
Je kunt deze verhalen hier lezen.

Voorlezen

Jessica is voorleesvrijwilliger in Groningen. Met dit filmpje wil Humanitas onder andere laten zien wat zij doet voor vluchtelingen en hun inburgering in de Nederlandse samenleving.
//www.youtube-nocookie.com/embed/7SRpZfZDYR8

Voorlezen

Heeft jouw kind moeite met taal en kun je niet goed helpen? Vraag dan een voorleesvrijwilliger van Humanitas. Leuk én leerzaam, voor je kind en voor jou zelf.

//www.youtube-nocookie.com/embed/U08YEkgGb5U
Externe pagina op gezinsbode.nl

Een voorleesuurtje vol vrolijkheid

Voorleesvrijwilliger Marjan

(© Humanitas. )

Donatie boeken en spelletjes
Toon alle nieuwsberichten