Vrijwilligers en Dementie

Mensen met  dementie en hun naasten kunnen een beroep doen op onze vrijwilligers 

Ben jij iemand met een vorm van dementie? Of zorg jij voor iemand met een vorm van dementie?
Voel je je wel eens alleen of eenzaam? Kun je wel af en toe een steuntje in de rug gebruiken? Onze vrijwilligers helpen je graag. Zij komen bij je thuis voor een praatje of om samen iets te ondernemen. 

Eenzaamheid voorkomen
Mensen met dementie kunnen last krijgen van eenzaamheidsgevoelens. Dat geldt ook voor hun partners en hun mantelzorgers. Vrijwilligers en Dementie helpt om isolement en eenzaamheid te voorkomen, of te beperken. En ook om eventuele mantelzorgers te ontlasten.

Onze vrijwilligers komen graag bij je langs
Als je door de omstandigheden aan huis gebonden bent, voel je je misschien soms eenzaam en alleen. Onze vrijwilligers begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie niet veel buiten komt. Zij komen graag bij je langs.
Ze komen voor het contact: samen een leuke activiteit ondernemen, een kopje koffie drinken, een spelletje doen, TV kijken, muziek luisteren, even naar buiten of herinneringen ophalen. Door een paar uurtjes de zorg over te nemen ondersteunen de vrijwilligers ook de mantelzorgers, zodat die er zelf even uit kunnen. Even ontspannen, of bijslapen en nieuwe energie opdoen.

Contact met een vrijwilliger?
Wil jij graag in contact komen met een vrijwilliger? Neem dan contact met ons op. Een vrijwillige coördinator komt bij je op bezoek om je wensen te bespreken. Daarna zoeken we een vrijwilliger die goed bij je past. Je wordt gekoppeld aan een vrijwilliger die regelmatig op bezoek komt.

Vrijwilliger worden?
Heb je ervaring in de omgang met mensen met dementie en ben je een dagdeel per week beschikbaar? Dan is Vrijwilligers & Dementie iets voor jou. Eens in de twee maanden komen de vrijwilligers bij elkaar om ervaringen uit te wisselen onder leiding van de projectcoördinator. Alle vrijwilligers zijn verplicht deel te nemen aan een cursus 'omgaan met dementie'.
Kijk voor meer informatie bij onze vacatures.

Inloophuis Odensehuis

Humanitas is betrokken bij het Odensehuis in Groningen: een inloophuis voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. Voor meer informatie, zie de website www.odensehuisgroningen.nl.

Contact
Wil je meer weten? Of wil je je aanmelden voor deze activiteit? Neem dan contact met ons op!

Vacatures
Vrijwillig coördinator Vrijwilligers & Dementie

Dankzij vrijwilligers kunnen mensen met dementie langer thuis blijven wonen. Vrijwilligers kunnen al een vroeg stadium van betekenis zijn. Als vrijwillig coördinator zorg je voor een goede match tussen vrijwilliger en iemand met dementie.

Vrijwilligers voor project Vrijwilligers & Dementie

Je kunt als vrijwilliger iets betekenen voor  mensen met dementie en hun mantelzorgers. Je geeft de hulpvrager met dementie aandacht, daarnaast bied je de mantelzorger de gelegenheid om een adempauze in te lassen en er even tussenuit te gaan. 

Bekijk alle vacatures