Vrijwilligers en Dementie

Ben jij iemand met een vorm van dementie? Of zorg jij voor iemand met een vorm van dementie? En kun je af en wel een steuntje in de rug gebruiken? Onze vrijwilligers helpen je graag. Zij komen bij je thuis voor een praatje of om samen iets te ondernemen. 

Vrijwilligers bieden mensen met een vorm van dementie en hun mantelzorgers ondersteuning in de thuissituatie. Vrijwilligers komen voor het contact: samen een leuke activiteit ondernemen, een kopje koffie drinken, een spelletje doen, TV kijken, muziek luisteren, even naar buiten of herinneringen ophalen. Zo ondersteunen vrijwilligers mantelzorgers door een paar uurtjes de zorg over te nemen, zodat zij er zelf even uit kunnen.

Aanmelden?

Wil jij graag in contact komen met een vrijwilliger? Neem dan contact met ons op. Een vrijwillige coƶrdinator komt bij je op bezoek om je wensen te bespreken. Daarna zoeken we een vrijwilliger die goed bij je past. Je wordt gekoppeld aan een vrijwilliger die regelmatig op bezoek komt.

Vrijwilliger worden?

Heb je ervaring met dementie en ben je een dagdeel per week beschikbaar? Dan is Vrijwilligers & Dementie iets voor jou. Eens in de twee maanden komen de vrijwilligers bij elkaar om ervaringen uit te wisselen onder leiding van de projectcoƶrdinator. Alle vrijwilligers zijn verplicht deel te nemen aan een cursus 'omgaan met dementie'. Kijk voor meer informatie bij onze vacatures.

Inloophuis Odensehuis

Humanitas is betrokken bij het Odensehuis in Groningen: een inloophuis voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. Voor meer informatie, zie de website www.odensehuisgroningen.nl.

Contact

Wil je meer weten? Of wil je je aanmelden voor deze activiteit? Neem dan contact met ons op!