Groningen

Er zijn - Vrijwilligers & Dementie

Vrijwilligers bieden mensen met een vorm van dementie en hun mantelzorgers ondersteuning in de thuissituatie.

Over het project

Vrijwilligers komen voor het contact: samen een leuke activiteit ondernemen, een kopje koffie drinken, een spelletje doen, TV kijken, muziek luisteren, even naar buiten of herinneringen ophalen. Tevens ondersteunen zij mantelzorgers door een paar uurtjes de zorg over te nemen, zodat zij er zelf even uit kunnen.

Odensehuis

Humanitas is betrokken bij het Odensehuis in Groningen: een inloophuis voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. Voor meer informatie, zie de website www.odensehuisgroningen.nl.

Informatie voor vrijwilligers

Hebt u ervaring met dementie en bent u een dagdeel per week beschikbaar? Dan is Vrijwilligers & Dementie wellicht iets voor u. Eens in de twee maanden komen de vrijwilligers bij elkaar om ervaringen uit te wisselen onder leiding van de projectmedewerker. Alle vrijwilligers zijn verplicht deel te nemen aan een cursus 'omgaan met dementie'.

Bekijk ook de vrijwilligersvacatures.

Informatie voor hulpvragers

Is er bij u geconstateerd dat u aan dementie lijdt of zorgt u voor iemand die dementerend is? Dan kunt u een vrijwilliger aanvragen bij Vrijwilligers & Dementie. Een vrijwillige coördinator komt bij u op bezoek om uw wensen te bespreken. Daarna zoeken we een vrijwilliger die goed bij u past. U wordt gekoppeld aan een vrijwilliger die regelmatig op bezoek komt.

Contact

Wilt u meer weten? Of wilt u zich aanmelden voor deze activiteit? Ga dan naar contact.

Terug naar alle activiteiten