Vriendschappelijk Bezoek

Onze vrijwilligers komen graag bij je langs! 

Eenzaamheid kan iedereen overkomen
Ben je aan huis gebonden, voel je je eenzaam of lukt het je niet  (meer) contact met anderen te leggen of te onderhouden?
Het kan iedereen overkomen: het gevoel dat het kringetje om je heen steeds kleiner wordt. Als je ouder wordt bijvoorbeeld. En soms beperkt een ziekte je in je mogelijkheden om contact te leggen.
De dagen kunnen lang duren als je alleen bent. Voel je je wel eens eenzaam? Wil je wel eens met iemand praten of zou je graag vaker de deur uit gaan? 
Denk dan eens aan Vriendschappelijk Bezoek. Onze vrijwilligers kunnen goed luisteren en  komen bij je langs voor een kop koffie of gaan er samen met jou op uit.

Gezelschap voor ouderen en chronisch zieken
Vriendschappelijk Bezoek biedt ouderen en mensen met een chronische ziekte regelmatig gezelschap en contact wanneer zij niet meer in staat zijn dit zelf te organiseren. 
Bij Vriendschappelijk Bezoek  gaat het met name om het contact. Praten, luisteren of activiteiten zoals wandelen, spelletjes doen, winkelen of een ander uitje. Gewoon iemand die bijdraagt aan plezier in jouw leven.

Hulp bij contact  leggen 
Als je niet zo makkelijk contact legt, bestaat de kans dat je eenzaam wordt. De vrijwilliger kan je ook helpen nieuwe contacten te leggen, als je dat wilt. 

Ondersteuning voor de mantelzorger
Vriendschappelijk Bezoek kan ook helpen de taak van een eventuele mantelzorger te verlichten. De  mantelzorger heeft dan even tijd voor zichzelf. Dit kan helpen om  overbelasting te voorkomen.

Aanmelden
Wil je meedoen aan Vriendschappelijk Bezoek en regelmatig een vrijwilliger op bezoek krijgen om samen leuke dingen te ondernemen? Neem dan contact met ons op!

Vrijwilliger worden?
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zou jij iets voor een ander willen betekenen in je vrije tijd? Meld je dan aan! Kijk voor meer informatie bij onze vrijwilligersvacatures.

Levensverhaal
Denken en praten over vroeger doen we allemaal. Een vrijwilliger kan je helpen je levensverhaal vast te leggen. Lees verder

 

Vacature Vriendschappelijk Bezoek
Vrijwilliger Vriendschappelijk Bezoek

Lijkt het je leuk om regelmatig een oudere te bezoeken? Om een luisterend oor te bieden of samen een wandelingetje te maken? Dan is vrijwilliger bij Vriendschappelijk Bezoek echt iets voor jou!

Bekijk alle vacatures

Vriendschappelijk Bezoek

Vriendschappelijk Bezoek biedt ouderen en mensen met een chronische ziekte regelmatig gezelschap en contact wanneer zij niet meer in staat zijn dit zelf te organiseren. Dit kan bijvoorbeeld ook om een mantelzorger te ondersteunen om overbelasting te voorkomen.

//www.youtube-nocookie.com/embed/aZZZ8CPKnyI
Uit eten met een maatje

Hoe mooi het is als vrijwilliger en deelnemer een goed koppel vormen. Joost, een jonge vrijwilliger, ging uit eten met twee deelnemers met wie hij is verbonden en vertelt zijn verhaal.