Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg

Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg geeft zieken aanvullende ondersteuning, zorg en aandacht en helpt mantelzorgers te ontlasten.

Over het project

Er komt een moment dat alleen thuis zijn niet meer verantwoord is. Je hebt dan mensen uit je omgeving nodig die bij je blijven (mantelzorgers). Dit is een hele zware taak die voor veel mensen op lange termijn moeilijk te volbrengen is. Vrijwilligers nemen een aantal dagdelen van de mantelzorger over, zodat de mantelzorger tijd voor zichzelf heeft. De mantelzorger kan even bijslapen, naar de kapper of een andere activiteit ondernemen. Door even te ontspannen is er weer energie om voor de geliefde te zorgen.

Vrijwilliger worden?

Ben je een dagdeel beschikbaar en heb je belangstelling voor stervensbegeleiding? Meld je dan aan voor meer informatie. Je wordt ondersteund door beroepskrachten. Ieder kwartaal worden er evaluatiebijeenkomsten georganiseerd en afhankelijk van behoefte kan er intervisie worden georganiseerd. Daarnaast krijg je een uitgebreide introductietraining en worden er regelmatig thema-avonden georganiseerd.

Bekijk ook de vrijwilligersvacatures.

Aanmelden voor hulp?

Ben je terminaal of is er iemand in jouw omgeving die ondersteuning nodig heeft? Dan kun je gebruik maken van het project Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. De projectmedewerker komt bij je thuis om met je in gesprek te gaan over jouw vraag en wensen. Daarnaast worden n.a.v. de afspraken de vrijwilligers ingezet, je krijgt een rooster thuisgestuurd zodat het duidelijk is wanneer jouw eigen mantelzorgers vrij zijn.

Meer informatie?

Wil je meer weten of je aanmelden voor dit project? Neem contact met ons op via telefoonnummer (050) 312 60 00 of e-mail g.devries@humanitas.nl.