Groningen

Palliatieve Terminale Zorg

Vrijwillige Palliatieve Terminale zorg geeft zieken aanvullende ondersteuning, zorg en aandacht en helpt  mantelzorgers te ontlasten.

Over het project

Er komt een moment dat alleen thuis zijn niet meer verantwoord is. Je hebt dan mensen uit je omgeving nodig die bij je blijven (mantelzorgers). Dit is een hele zware taak die voor veel mensen op lange termijn moeilijk te volbrengen is. Vrijwilligers nemen een aantal dagdelen van de mantelzorger over, zodat de mantelzorger tijd voor zichzelf heeft. De mantelzorger kan even bijslapen, naar de kapper of een andere activiteit ondernemen. Door even te ontspannen is er weer energie om voor de geliefde te zorgen.

Informatie voor vrijwilligers

Bent u een dagdeel beschikbaar en hebt u belangstelling voor stervensbegeleiding? Meldt u dan aan voor meer informatie. U wordt ondersteund door beroepskrachten. Ieder kwartaal worden er evaluatiebijeenkomsten georganiseerd en afhankelijk van behoefte kan er intervisie worden georganiseerd. Daarnaast krijgt u een uitgebreide introductietraining en worden er regelmatig thema-avonden georganiseerd.

Bekijk ook de vrijwilligersvacatures.

Informatie voor hulpvragers

Bent u terminaal of is er iemand in uw omgeving die ondersteuning nodig heeft? Dan kunt u gebruik maken van het project Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. De projectmedewerker komt bij u thuis om met u in gesprek te gaan over uw vraag en wensen. Daarnaast worden n.a.v. de afspraken de vrijwilligers ingezet, u krijgt een rooster thuisgestuurd zodat het duidelijk is wanneer uw eigen mantelzorgers vrij zijn.

Contact

Wilt u meer weten, of zich aanmelden voor dit project? Neem contact met ons op via telefoonnummer (050) 312 60 00 of e-mail g.devries@humanitas.nl.

Deze activiteit wordt georganiseerd vanuit Humanitas district Noord.