Maatjes (ex-) Gedetineerden - Van Mesdag

Maatjes van Mesdag en ex-gedetineerden

TBS-gestelden die op onbegeleid verlof mogen en ex-gedetineerden die nog onder toezicht van de reclassering staan kunnen een maatje aanvragen via Humanitas.

Humanitas Maatjes (ex-)Gedetineerden: tijdens en na detentie 

Tijdens je gevangenschap maak je net zo goed deel uit van de samenleving. Zelfs als dat niet altijd zo voelt, omdat het contact met de buitenwereld beperkt is. Om die afstand wat kleiner te maken, zijn er maatjes om mee te praten. Ze geven aandacht en nazorg, of helpen je met het voorbereiden op een nieuw leven na je vrijlating. Wil je je verhaal kwijt? Je maatje is er voor je.

Een maatje helpt om de stap terug naar de maatschappij makkelijker te maken. Het gaat om echte ‘doe’ -activiteiten, bijvoorbeeld samen de stad verkennen, wandelen, fietsen of naar de bioscoop gaan.  Het opbouwen van een nieuw leven is vaak niet eenvoudig. Daarom is het contact met een maatje, de aandacht en het praatje van groot belang.

Vrijwilliger worden?

Een maatje is een vrijwilliger die affiniteit met de doelgroep heeft, iemand die stevig in de schoenen staat, evenwichtig en zelfstandig is.

Bij ex-gedetineerden is de kennismaking thuis. Als het om de Van Mesdagkliniek gaat dan zijn de eerste afspraken in de kliniek. Bij een goed contact spreekt men na verloop van tijd buiten de kliniek af.

De frequentie is over het algemeen 1x per week of 1x per 2 weken, voor een periode van een jaar.

Maatjes kunnen met vragen, voor ondersteuning, scholing en begeleiding terecht bij de (vrijwillig)coördinator. Ook is er contact met de hulpverlening van de Van Mesdagkliniek of reclassering.

Een maatje, iets voor jou?

Wil je proberen of een maatje iets voor jou is? Neem dan contact met ons op. Wij komen langs voor een gesprek. We leggen dan uit wat we doen en houden een intake als je het wilt proberen. Op basis van de informatie van dit gesprek zoeken wij een vrijwilliger. Is er na de kennismaking een ‘klik’, dan maak je samen vervolg afspraken.

Meer informatie of aanmelden?

Wil je meer weten? Wil je graag maatje worden of een maatje hebben?

Neem dan contact met ons op.