Jongerenmaatjes Mooie Middag Maatjes

Het opgroeien van een kind gaat niet altijd van zelf. 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een kind en de ouders tijdelijk een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Voor een kind kan het belangrijk zijn dat een vrijwilliger helpt de horizon te verbreden. Als het kind/de jongere een beperking heeft vraagt dit vaak nog iets extra’s van de ouders. Dan is het fijn als er een vrijwilliger is die exclusief aandacht heeft voor het kind/de jongere. Ook de ouder(s) krijgen hiermee een steuntje in de rug en worden even ontlast. 

Over het project

Dat doen we door het kind of de jongere te koppelen aan een vrijwilliger, een Mooie Middag Maatje, om samen leuke dingen te ondernemen en te ontdekken. Het project is bedoeld voor kinderen tussen 4 en 18  jaar die in een kwetsbare situatie verkeren. Een vrijwillig maatje onderneemt samen met het kind/de jongere wekelijks leuke activiteiten. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is tussen kind/jongere en het vrijwillig maatje. 

Jouw kind aanmelden?

Denk je dat jouw kind in aanmerking komt voor Mooie Middag Maatjes? Dan kun je als ouder je kind aanmelden. In een kennismakingsgesprek kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vrijwilliger worden?

Spreekt het je aan om als Mooie Middag Maatje het verschil te kunnen maken voor een kind/jongere? En ben je een jaar lang één dagdeel per week beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou. Bekijk de vrijwilligersvacatures.