Netwerkcoaching

De netwerkcoach helpt je bij het leggen van contacten

Contacten kunnen ongemerkt en onbedoeld verwateren. Een netwerkcoach helpt je de draad weer op te pakken. Als je je eenzaam voelt en meer contacten met andere mensen wilt leggen  helpt de netwerkcoach je daarbij. Een netwerkcoach kan je ook helpen bij het vragen om hulp en leren netwerken.

Eenzaamheid kan iedereen overkomen
Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bijvoorbeeld doordat contacten onbedoeld verwateren. Je verliest mensen uit het oog bijvoorbeeld door ziekte, scheiding of doordat je lang voor iemand anders moet zorgen. Het is dan niet altijd even gemakkelijk om de draad weer op te pakken. De vrijwilligers van Netwerkcoaching helpen je daarbij.

Hulp bij eenzaamheid en netwerken
Voel je je alleen en wil je meer of nieuwe contacten met andere mensen? En vind je wat hulp daarbij wel prettig? Een netwerkcoach helpt je ook daarbij.
Met wie heb je nu al contact en met wie zou je graag (weer) contact willen hebben? Samen bedenken jullie op welke manier dat zou kunnen. En natuurlijk is er ook hulp bij die belangrijke laatste stap: het daadwerkelijk aanhalen van de banden.

Hulp bij het vragen om hulp
Heb je het gevoel dat je er alleen voor staat? Vind je het vaak moeilijk om hulp te vragen? De beste hulp en ondersteuning krijg je vaak van iemand in je eigen omgeving. Maar hoe pak je het aan: iemand om hulp vragen? Veel mensen vinden het lastig om mensen die ze kennen aan te spreken en in te schakelen. Een netwerkcoach kan dan uitkomst bieden.

Wat doet de netwerkcoach
Netwerkcoaches zijn vrijwilligers die zijn getraind om jouw hulpvragen en wensen in kaart te brengen. Samen met jou kijken ze wie je in je omgeving wilt inschakelen en hoe je dat het beste kunt vragen. Ook wanneer je je sociale contacten wilt versterken of weer nieuwe contacten wilt opbouwen, kun je een beroep doen op een netwerkcoach.

Nadat er een kennismakingsgesprek bij jou thuis heeft plaats gevonden komt een netwerkcoach ongeveer 1x per week langs. Je maakt samen plannen en de netwerkcoach ondersteunt je bij het uitvoeren daarvan.

Meer weten?
Wil je meer weten? Of wil je gekoppeld worden aan een netwerkvrijwilliger? Neem dan contact met ons op!

Een netwerk: geen vanzelfsprekendheid

"Door mijn werk als netwerkcoach, kom ik in contact met mensen die ik waarschijnlijk niet had ontmoet als ik geen netwerkcoach was geweest. Je krijgt over en weer dingen van elkaar mee en dat zorgt voor verbinding. Het heeft mijn leven echt verrijkt."
Annemiek de Kok over haar vrijwilligerswerk bij Humanitas. Lees hier het interview.