Humanitas Belmaatjes

Eenzaam? Een wekelijks telefoontje kan al veel betekenen

Eenzaamheid, isolement, je alleen voelen en iemand missen die gewoon even met je meedenkt. Het kan iedereen overkomen. 
Niet alleen onder ouderen komt eenzaamheid voor. Ook veel jongeren voelen zich eenzaam.
Eenzaamheid is van alle leeftijden en komt voor onder alle lagen van de bevolking.

Aan huis gebonden
Door de coronamaatregelen wordt bij veel mensen het gevoel van eenzaamheid nog vergroot. Zeker ouderen, die nu eenmaal een verhoogd risico lopen, zijn vaak aan huis gekluisterd. Daardoor voelen veel mensen zich in deze tijd extra alleen.

Even een praatje door de telefoon
Eenzaamheid is niet altijd op te lossen. Maar soms kan iets kleins je helpen. Even contact en een praatje maken door de telefoon, maakt dat je minder alleen voelt. Daarvoor is het project Belmaatjes van Humanitas.

Belmaatje
Een vrijwilliger biedt als belmaatje een luisterend oor. Een praatje maken, even samen lachen of juist met je meedenken bij lastige vraagstukken. Een wekelijks telefoontje kan al veel betekenen. Als je je eenzaam voelt, kan het enorm helpen als je even kunt uitspreken. 

Ken je dat? Dat gevoel van eenzaamheid?

Ervaring van een mantelzorger:
'Je zorgt jarenlang voor je partner tot het niet meer gaat en ze moet worden opgenomen in een verpleegtehuis. De zorg blijft en dagelijks ga je op bezoek. In deze tijd met corona is bezoek beperkt mogelijk.  Iedere keer kom je zelf, na het bezoek,  weer thuis in een leeg huis. Zelf kom je de deur ook bijna niet meer uit om contact met anderen te voorkomen. Bang om  het virus mee te nemen naar het verpleegtehuis.
Het is fijn om te weten dat er dan mensen zijn die je even bellen om te vragen hoe het met je gaat. Het is ook fijn om te weten dat je ook daarvoor terecht kunt bij Humanitas. Zij kunnen zorgen voor een belmaatje.  Heb je ook dat gevoel van eenzaamheid, neem dan contact op met Humanitas.'

Aanmelden voor Belmaatjes 

Voel je je  ook wel eens eenzaam? Zou je die eenzaamheid willen doorbreken en wil je graag regelmatig gebeld worden door iemand die luistert en met je meedenkt? Neem dan contact met ons op!  

Belmaatje worden?
Wil jij iets betekenen voor een ander?  Meld je dan aan! Neem contact op met Humanitas via 050-312 60 00 of mip.groningen@humanitas.nl

 

 

Humanitas: Belmaatje biedt luisterend oor

Belmaatje Jacqueline

Jacqueline Pieters (59) uit Groningen werd in maart van dit jaar Belmaatje. ‘Na de persconferentie van Rutte op 13 maart wilde ik eigenlijk gelijk iets doen. Ik heb Humanitas gebeld en aangegeven dat ik wel belmaatje wilde worden.’ Ze werd belmaatje van mevrouw Beuker (82).

Vacatures Belmaatjes
Belmaatje

Als Belmaatje bel je regelmatig met iemand die behoefte heeft aan contact. Veel mensen missen in deze coronatijd het contact met anderen. Je biedt hun een luisterend oor, kunt samen even praten of lachen.

Bekijk alle vacatures