Steun bij Verlies

Rouwverwerking kost veel energie, en soms zit je er helemaal doorheen. Een vrijwilliger van Steun bij Verlies helpt en toont begrip.

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij verlies reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis.

Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt en zich goed in jou kan verplaatsen. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en is opgeleid om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

Jongeren en Rouw

Een dierbare verliezen is moeilijk. Of het nu je geliefde, een ouder, een grootouder, een broer of zus, een vriend of vriendin is: het komt hard aan. Er valt iemand weg die deel uitmaakte van je leven. Dat wordt hierdoor flink door elkaar geschud en niets is meer hetzelfde.

Herken je dit? En zou je in contact willen komen met jongvolwassenen die hetzelfde meemaken? Bij Humanitas Groningen kun je deelnemen aan een gespreksgroep speciaal voor jongeren die iemand verloren zijn. Lees verder>>

Terug naar Wat we doen

Steun bij verlies

Een vrijwilliger van Steun bij verlies reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis.

//www.youtube-nocookie.com/embed/A34plulbCL0