Studiemaatjes

Soms kun je het als student aan het mbo, hbo of de universiteit even lastig hebben met je studie. Een studiemaatje kan je helpen.

Studiemaatjes

Will je graag hulp bij het leren? Vind je het lastig alleen te studeren? Heb je problemen met je concentratie of mis je de motivatie? Of heb je psychische problemen? Dan kan het studentenleven eenzaam zijn.

Samen studeren 

Kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Meld je dan aan als deelnemer bij Studiemaatjes. Je wordt gekoppeld aan een vrijwilliger die zelf ook studeert. Iemand met wie je een klik hebt.  Een maatje komt één keer per week samen met jou studeren.

Over het project Studiemaatjes 

Naast vriendschappelijk contact gaat het om:

  • Samen studeren in de UB of studiezaal
  • samen achter de computer werken
  • samen de studiegids doornemen en de studie plannen
  • praten over hoe het met de studie gaat

De ondersteuning is niet gericht op de inhoud van de studie. Studiemaatjes studeren één keer per week een dagdeel samen gedurende een jaar. Het doel is om te voorkomen dat studenten voortijdig stoppen met de studie.

Vrijwilliger worden?

Ben je student en vind je het leuk mentormaatje te worden en  een medestudent te ondersteunen? Wil je wel eens in aanraking komen met een voor jou onbekende doelgroep? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Studiemaatjes. Je wordt begeleid en ondersteund door een projectcoördinator van Humanitas. Bekijk de vrijwilligersvacatures.