Communiceren met mensen met dementie

Workshop en praktische communicatieadviezen

Studenten logopedie van de Hanzehogeschool geven een workshop over het communiceren met mensen met dementieklachten.

Ben je benieuwd naar wat logopedie kan betekenen bij dementie? En wil je praktische communicatieadviezen? Wat doe je als iemand niet op een woord kan komen? Of juist niet begrijpt wat je wil zeggen? Tijdens deze workshops krijg je tips over het verbeteren van de communicatie. Ook is er gelegenheid om actief te oefenen! 

Deze workshop is geschikt voor mantelzorgers en mensen met lichte dementieklachten. Ook vrienden, kennissen en familie zijn welkom.

Toegang is gratis. Opgave is gewenst maar niet verplicht. Stuur een mail naar m.hopma@forum.nl t.a.v. Marieke Hopma.
Bibliotheek De Wijert
Van Ketwich Verschuurlaan 100 T 050- 52 55 055

Meer over BreinBieb

Hoe werkt het brein? Hoe goed is jouw geheugen? En wat is dementie? Op deze vragen kun je antwoord krijgen bij BreinBieb in de Groninger Forum bibliotheek De Wijert.
In de Breinbieb vind je boeken en spelletjes voor het activeren en fit houden van het geheugen. Je mag alle materialen lenen. Je kunt ook langskomen met vragen of voor een doorverwijzing naar instanties rondom dit onderwerp in de gemeente Groningen. BreinBieb beslaat het hele spectrum van onthouden en vergeten: van leuke thema’s zoals begrijpen en het ‘fit houden’ van het geheugen tot serieuze onderwerpen zoals dementie en mantelzorg.

Elke derde donderdag van de maand (m.u.v vakanties) van 10.30 tot 11.30 uur zijn er gratis activiteiten.

Terug naar overzicht