Breinbieb Workshop Geheugentraining

Op donderdag 5 maart geven studenten en onderzoekers van Cognitieve Neurowetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) van 10.30-11.30 uur een workshop Geheugentraining. Wat kun je doen om je brein fit te houden? Hoe activeer je het geheugen? Tijdens deze ochtend krijg je  tips en worden oefeningen gegeven om het geheugen te ondersteunen.

Leren om langer cognitief gezond te blijven

Ook is er aandacht voor het  LangCog-project (‘Leren om langer cognitief gezond te blijven’), een wetenschappelijk onderzoek van het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen.

In dit onderzoek bestuderen de onderzoekers wat er gebeurt in de hersenen als je iets nieuws leert op oudere leeftijd. Daarvoor kun je  verschillende (gratis) cursussen volgen.
Ook wordt onderzocht of deze veranderingen kunnen bijdragen aan een langere cognitieve gezondheid van het brein. Eerder onderzoek lijkt erop te wijzen dat er positieve effecten mogelijk zijn op het denkvermogen en de stemming.

Voor meer informatie en om je aan te melden voor dit onderzoek kun je  terecht op langcog.umcg.nl

Meer over BreinBieb

Hoe werkt het brein? Hoe goed is jouw geheugen? En wat is dementie? Op deze vragen kun je antwoord krijgen bij BreinBieb in de Groninger Forum bibliotheek De Wijert.
In de Breinbieb vind je boeken en spelletjes voor het activeren en fit houden van het geheugen. Je mag alle materialen lenen. Je kunt ook langskomen met vragen of voor een doorverwijzing naar instanties rondom dit onderwerp in de gemeente Groningen. BreinBieb beslaat het hele spectrum van onthouden en vergeten: van leuke thema’s zoals begrijpen en het ‘fit houden’ van het geheugen tot serieuze onderwerpen zoals dementie en mantelzorg.

Elke derde donderdag van de maand (m.u.v vakanties) van 10.30 tot 11.30 uur zijn er gratis activiteiten.

BreinBieb in de Forum Groningen bibliotheek De Wijert.
Van Ketwich Verschuurlaan 100
9721 SW Groningen
T 050 368 36 83
E info@forum.nl

Kom je langs? Stuur dan even je naam & aantal personen naar: m.hopma@forum.nl - binnenlopen zonder aanmelding is natuurlijk ook mogelijk.

Meer over BreinBieb op de website

Terug naar overzicht