Groningen

Het andere gezicht van de stad

Het andere gezicht van de stad
Sint Martinus’ Pronkjewailn 2016
11 november Martinikerk 19.30-20.00 uur

Groningen: City of Talent

En dat betekent dromen, plannen maken.
Maar er is maar een dunne lijn tussen succes en tegenslag. Armoede is daarbij  een belangrijke factor, één op de 5 kinderen in Groningen komt uit een arm gezin. Op 11 november besteden we hier opnieuw aandacht aan. Op de gedenkdag van St Martinus,  patroonheilige van de stad, die de helft van zijn  mantel afstond aan een arme bedelaar.

Maar het wordt geen avond vol kommer en kwel. We laten juist de kracht zien van jongeren die alles uit zichzelf halen en hun talent maximaal gebruiken. 

Er is een wervelend hoofdprogramma over Veerkracht, in samenwerking met Urban House: Dans, Spoken Word en Visuals door jongeren uit de hele stad. Cinematic DJ Irie verbindt de onderdelen aan elkaar.

Jongeren van Jimmy’s en Buro Binnenstad verzorgen het randprogramma met o.a. een vintagemodeshow en aanbod van bijbaantjes. Het Haydn Jeugd Strijkorkest speelt, de burgemeester opent de avond. De 16-jarige Elin Stil van OOG TV doet de presentatie.

Aan het eind van de avond krijg je een boekje mee met verhalen en foto’s van jongeren die iets overwonnen hebben. De foto’s zijn ook in de kerk te zien. Dit wil je niet missen!

Kijk voor meer informatie op

http://sintmartinuspronkjewail.nl/index.htm

Terug naar overzicht