Moeder aan de Lijn

Een bijeenkomst voor iedereen die voor iemand zorgt. Onder leiding van host Eric Corton gaan we met elkaar in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen.

Kom je ook naar de bijeenkomst 'Moeder aan de Lijn'?


Tijdens deze bijeenkomst gaan we onder leiding van host Eric Corton (bekend van televisie en de voorstelling Ma) aan de hand van fragmenten uit de documentaire Moeder aan de Lijn met elkaar in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. Of het nou je moeder, man, broer, dochter of je buurvrouw is.
Hoe doe jij dat, waarom en wat betekent het voor jouw leven? Wat heb je nodig, en wie kunnen jou daarbij helpen? En andersom: wie kun jij inspireren met jouw kennis en ervaringen?


In de documentaire Moeder aan de Lijn zorgen Elien, Carin en Hanna voor hun ouder wordende moeders naast hun eigen gezin en drukke levens. Dit doen ze uit liefde, maar soms zorgt plichtsbesef voor spanning en frustratie. De rollen van ouder en kind draaien zich om in deze observerende en emotionele documentaire over mantelzorg.

Meet-up Groningen op zondag 26 januari 2020

In samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseren New Amsterdam en WeHelpen regionale meet-ups waarbij mantelzorgers aan de hand van filmfragmenten uit de documentaire Moeder aan de Lijn ervaringen uitwisselen. De host is een bekende Nederlander met affiniteit voor mantelzorg. Zoals Eric Corton (bekend van televisie en de voorstelling Ma). Op 26 januari is Groningen aan de beurt: Humanitas Groningen en het Platform Hattinga Verschuren nodigen je van harte uit.

Ervaringen uitwisselen

Aan de hand van de documentaire praten we door over het onderwerp mantelzorg. Eric Corton gaat met het publiek in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. Of het nu je moeder, man, broer, dochter of je buurvrouw is. Waarom doe je dat en wat betekent het voor jouw leven? Wie kunnen jou daarbij helpen en wie kun jij inspireren met jouw ervaringen? We wisselen ervaringen en kennis uit.

Herkenning en erkenning

Reacties op deze bijeenkomsten zijn positief: er is herkenning, er wordt begrip getoond en steun gegeven, tips en praktische informatie worden gedeeld tijdens een drie uur durend programma.

Kijk op moederaandelijn.nl/groningen voor meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomst in Groningen.

Terug naar overzicht