Groningen

Voorlichting vrijwilligerswerk logeerhuis De Opstap

De Opstap wordt een fijn en vertrouwd logeerhuis voor mensen die uit het ziekenhuis komen of die mantelzorg nodig hebben. Het is een nieuw initiatief en het eerste logeerhuis in de stad. De Opstap wordt gerund door vrijwilligers.

Vrijwilligers gezocht

Heb jij oog voor een ander, vind je het een interessant project èn heb jij tijd? Dan ben je van harte welkom op één van de voorlichtingsbijeenkomsten.

Rol van de vrijwilliger

Als vrijwilliger vervul je een centrale rol in het logeerhuis. Je bent tijdens jouw aanwezigheid het aanspreekpunt voor de gasten. Daarnaast verricht je lichte huishoudelijke taken en creëer je een huiselijke sfeer. Je hebt respect voor de persoonlijke situatie van onze gasten. Ook houd je de gastenkamers op orde. Dit alles doe je altijd in samenwerking met andere vrijwilligers.

Je hebt met regelmaat contact over de dagelijkse dingen met de projectondersteuner van Humanitas.

Wij bieden

  • Professionele begeleiding en ondersteuning door een projectondersteuner
  • Een vrijwilligersverzekering
  • Een zinvolle dagbesteding in een nieuw logeerhuis
  • Trainingen en themabijeenkomsten via Humanitas

Werktijden

Omdat het logeerhuis 24 uur per dag geopend is zijn er altijd vrijwilligers aanwezig, ook tijdens de vakantieperiode en met de feestdagen. Als vrijwilliger zijn er mogelijkheden in de ochtend, middag en avond. Daar kun je zelf een keuze in maken. (De bezetting van de nacht wordt nog nader onderzocht)

We verwachten dat je minimaal 1 dagdeel, bij voorkeur 2 en zo mogelijk ook in het weekend werkt.

Bijzonderheden

De Opstap is een bijzonder vrijwilligersproject. De veranderde regels vanuit de overheid bepalen dat je voor hulp moet terug vallen op je eigen netwerk. Wij bieden zorg aan kwetsbare Groningers die geen (beschikbaar) sociaal netwerk hebben. Daarnaast logeren er gasten waarvan de mantelzorger even op adem moet komen en wij de zorg overnemen. En daar hebben we jou als vrijwilliger heel hard bij nodig.

Voorlichtingsbijeenkomsten 

Heb je belangstelling? Wil je meer weten? Kom naar één van de voorlichtingsbijeenkomsten bij Humanitas aan de Akerkhof zz 22:

Donderdag 27 oktober van 19.30 tot 21.00 uur

Aanmelden voorlichting

Graag aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomsten bij het Meld en informatiepunt van Humanitas via 050-3126000 of via mip.groningen@humanitas.nl

Meer informatie

Voor vragen kunt u bij Hennie Mulder of Liesbeth Hanrath van Humanitas. Zij zijn te bereiken via Humanitas 050-3126000 of h.mulder@humanitas.nl of l.hanrath@humanitas.nl.

Meer informatie over De Opstap vind je  hier. 

 

Terug naar overzicht