Wenteltrap

Elke woensdagmorgen loop ik via de wenteltrap naar mijn werkkamer. Daar heb ik een werkplek met uitzicht op de prachtige Der Aa-kerk. 

Ja, ik prijs mij een gelukkig mens. Ik houd van schrijven en van Groningen, de stad waar ik ben opgegroeid.

Het moet gezegd, de trap omhoog is wel vermoeiend maar de voordelen zijn talrijk. Door het draaien heb ik steeds een wisselend perspectief. Van een witte muur met grijze deur naar een prikbord met vrolijk gekleurde briefjes en folders, een paar rotanstoelen met een bruinleren jas erover en dan ben ik al weer boven.

Een wenteltrap is spiraalvormig en wordt ook wel spiltrap genoemd. Alle treden zitten vast aan één kant van de centrale spil. Humanitas beweegt graag mee met mensen die een positieve verandering in hun leven wensen. Maar wel altijd vanuit het idee dat mensen zelf de regie voeren. Zoals iedere trede van de wenteltrap op zich zelf staat.

Vandaag loop ik langzaam de wenteltrap op. In mijn hoofd draaien gedachten in cirkeltjes rond. Vervelende gedachten. Schrijven is leuk, maar het op de website plaatsen is iets anders. Wanneer ik omhoog kijk staat Ellen boven aan de trap. Ze lacht. Haar lach maakt mij blij. Samen lukt het ons wel.

Ineke Wielinga