Zomers tafelen

Zomers tafelen
16 augustus 2019

 

Een mooie zomerdag. Mensen genieten van het weer, de strak blauwe lucht, van vakantie wellicht. Slenteren aan het strand of pakken een terrasje. Drinken een koud biertje of eten een lekker ijsje. Het lijkt heel gewoon. Maar is dat ook zo?

Wanneer je de vele druk bezette terrassen ziet, zou je het zomaar kunnen denken. Het lijkt of iedereen wel ergens op een stoel is neergeploft. Echter de realiteit is anders. Bijvoorbeeld omdat niet iedereen de financiële middelen heeft om een koel drankjes of lekker broodje te eten. Of omdat je te oud of ziek bent, of je niet op je gemak voelt tussen al die schijnbaar vrolijke mensen. Dus blijf je thuis. Juist tijdens de zomer kan dat een eenzaam gevoel geven.

Humanitas creëert haar eigen zomergevoel. Vandaag is het “Mooie Middag Maatjes”. In de prachtige tuinkamer van het pand wachten rijk gevulde tafels op hun bezoekers. Deelnemers en vrijwilligers van alle maatjesprojecten zijn welkom voor een gezellige middag met elkaar. Op de tafels liggen allerlei spelletjes klaar. Er is ook een sjoelbak die door veel mensen wordt gebruikt. Er wordt gesmuld van de heerlijke hartige taarten. Boven het geluid van wegschuivende sjoelstenen uit klinken vrolijke stemmen.

Ineke Wielinga, gastblog