Verhalen

Zoek op onderwerp:

Had ik het maar eerder geweten …

 ‘Had ik maar geweten dat deze vrijwilligers er zijn,  dan had ik ze eerder ingeschakeld.’ Over hulp aan mensen in de laatste levensfase en hun naasten. 

Home-Start

Vrijwilligers van Home-Start steunen ouders bij opvoeden.  Mona (deelnemer) en Astrid (vrijwilliger) vertellen  over hun ervaringen. 'In het begin waren we allebei wat aftastend, maar op een gegeven moment is het contact steeds diepgaander geworden.'

Belvrijwilliger

Vrijwilliger Joke van Raalte belt met mantelzorgers.  ‘We geven erkenning en steun aan mantelzorgers. Dit werk is een mooie mix: aan de ene kant een luisterend oor bieden en aan de andere kant een spiegel voorhouden, helpend luisteren.'

Verrassing

Een wandeling met Klaas is nooit saai, vertelt Sophie, vrijwilliger bij Vrijwilligers en Dementie. Klaas weet haar vaak te verrassen, maar  op haar beurt heeft Sophie ook een verrassing voor hem.

VPTZ in coronatijd

De vrijwilligers van VPTZ (Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg in de thuissituatie) zetten zich in voor zieken tijdens de laatste levensfase. Zij kunnen in korte tijd veel voor hen betekenen. Maar hoe doe je dat in coronatijd? Vrijwilliger Margreet vertelt ...

Samen Muziek Beleven

Lida Koper, deelnemer, en Greet Luurs,  vrijwilligster van Vriendschappelijk Bezoek, vertellen enthousiast over het muziekproject Samen Muziek Beleven van het Kenniscentrum Kunst & Samenleving van de Hanzehogeschool.

Ik zie taalcoaching als een goede investering

Lia was docent communicatie en besloot dat ze na haar pensionering iets wilde blijven   doen met communicatie en taal. Ze werd taalmaatje van statushouders bij Humanitas. 

Een klankbord. Dát is wat ik graag wil zijn

In een sfeervol huis, vlakblij centrum Stad, ontvangt Lyda Smit (63 jaar) mij voor dit interview. Of gesprek, zoals zij het liever noemt. 

Goh, ik voel de zon op mijn gezicht!

Catherina maakt samen met een vrijwilliger  van Vrijwilligers & Dementie een ritje in een cabrio. Samen beleven ze een heel leuke middag.

Leesplezier

Ina is voorleesvrijwilliger bij Humanitas van Aisha (10). Ze leest haar voor uit Nederlandse kinderboeken om haar zo te helpen zich de Nederlandse taal eigen te maken.

Een bijzondere match

Anneke is deelnemer, Sanne is vrijwilliger bij Humanitas Thuisadministratie. Lees hun verhalen en geniet mee van deze bijzondere match.

De TV met de toeter, de avondklok en de Provo’s

Het levensverhaal van Elisabeth van den Broek-Van Vliet met hulp van vrijwilliger Marre de Weger

Ik had niet verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden!

“Corona heeft net dat laatste zetje gegeven om me op te geven voor vrijwilligerswerk.” Femke is tijdens de eerste lockdown afgestudeerd en was op zoek naar een baan.

Sociaal contact geeft mij veel energie!

Als Tom van huis naar de supermarkt loopt, komt hij langs Humanitas. Door zijn studie Internationaal & Europees Recht wilde Tom graag in contact komen met andere culturen en is daarom eens gaan kijken op de website van Humanitas Groningen.