Werk & Mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg steunt mantelzorgers die werk en zorg combineren en  zet zich in voor werkgevers die mantelzorgvriendelijk willen werken. 

Het combineren van werk met zorgtaken thuis

Combineer je als mantelzorger je zorgtaken met een betaalde baan? Dan ben je niet de enige: één op de vijf werknemers doet dit, in de zorgsector zelfs één op de vier. De combinatie van werken en zorgtaken kan zwaar en lastig zijn. Om ervoor te zorgen dat je beide naast elkaar kunt blijven doen, is het belangrijk dat je een goede balans vindt. Op de website van MantelzorgNL vind je een aantal mogelijkheden. (Bron: www.mantelzorg.nl)

Steun bij je in de buurt

Humanitas Steunpunt Mantelzorg biedt diverse vormen van ondersteuning die je kunnen helpen bij het vinden van een goede balans en overbelasting helpen voorkomen of verminderen . 

We denken graag met je mee bij het vinden van een goede balans. Neem gerust contact met ons op op om hierover eens van gedachten te wisselen.

Vraag een gesprek aan over werk en mantelzorg

Peter Grünewald is vrijwilliger bij het Steunpunt Mantelzorg en met name voor het onderdeel Werk en Mantelzorg.
Je kunt een gesprek aanvragen met Peter Grünewald, voor een luisterend oor, om samen na te denken over je situatie of om een gesprek met je werkgever voor te bereiden. Mail naar steunpuntmantelzorg.groningen@humanitas.nl of bel met Meld- en Informatiepunt van Humanitas 050-312 60 00 en vraag naar Maaike Louwsma.
Lees ook artikel  van Peter Grünewald: Mantelzorger en een drukke baan? Meld en bespreek het op je werk!

Zelfhulpcursus Werk en Mantelzorg

Wil je  leren hoe je werk en sociaal leven beter kunt combineren met mantelzorg? Dan is de gratis zelfhulpcursus ‘Werk & Mantelzorg’ een goede hulp voor je! Je kunt de cursus gratis downloaden via www.amc.nl\mantelzorgstress

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid 

Werk combineren met mantelzorg is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Gemiddeld een  op de vijf werknemers combineert werk met mantelzorgtaken en dat aantal groeit.
Een mantelzorgvriendelijke organisatie levert winst op voor de werkgever én de werkende mantelzorger. Uitval, hoog ziekteverzuim en verminderde productiviteit wordt voorkomen. Aandacht voor mantelzorg draagt bij aan gezonde, gemotiveerde en loyale collega’s.

Word ook mantelzorgvriendelijke werkgever


Start ook met het bespreekbaar maken van dit belangrijke, actuele thema op de werkvloer. Daarna zijn het nog maar drie  stappen naar mantelzorgvriendelijke werkgever. Ruim driehonderd werkgevers in Nederland gingen u voor! (Bron: www. werkenmantelzorg.nl)

 Wij gaan graag met u in gesprek om informatie te geven en u op weg te helpen bij het zetten van stappen naar mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Neem gerust contact met ons op. 
Steunpunt Mantelzorg. Maaike Louwsma, m.louwsma@humanitas.nl of bel met het Meld- en Informatiepunt 312 60 00

Zie ook:

Terug naar Mantelzorgondersteuning