Mantelzorger en een drukke baan

Ben je mantelzorger en combineer je dat met een drukke baan? Bespreek het met je werkgever.

Voor de werkende mantelzorger is druk het nieuwe normaal. Een volle agenda en een vol hoofd, het gevoel steeds achter de dingen aan te lopen en altijd tijd tekort te komen.Dit geldt met name voor een groep van zo'n 400.000 mensen die naast een baan van twaalf uur of meer intensieve zorg verlenen voor ten minste 8 uren per week. Voor deze groep is de combinatie zelfs zo zwaar dat het risico bestaat dat zij overbelast raken, ziek worden of zelfs een burn-out krijgen.

 

Grote impact
Mantelzorgen kost (veel) tijd en energie en je komt er moeilijk van los. Het heeft doorgaans flinke impact op je leven. Immers, mantelzorger zijn is niet iets wat je van tevoren inplant, het overkomt je en het brengt vaak onzekerheid en onrust met zich mee. En het is vaak ook nog zo dat naarmate je langer met mantelzorgtaken bezig bent doorgaans ook de impact die dit heeft op je dagelijkse leven alsmaar groter wordt. Het is niet alleen de daadwerkelijke tijd die je besteedt aan de zorgtaken en het regelen van allerlei bijkomende zaken. Je bent er vaak 24 uur per dag in je hoofd mee bezig.

Begrip en steun op je werk helpt

Ben je mantelzorger met een gezin, een gevuld sociaal leven en een drukke baan dan heb je dus veel ballen hoog te houden. Vooral de combinatie werk en mantelzorg trekt vaak een dusdanige zware wissel dat de kans op overbelasting een serieus risico is. Iedere keer weer zelf een oplossing moeten verzinnen om je werk te kunnen combineren met mantelzorg kan behoorlijk stressvol zijn.
Het kan enorm helpen om druk weg te nemen als je op je werk voldoende begrip en steun hebt.Het wordt al zoveel makkelijker als je onverwacht vrij kan nemen of je werktijden zo nu en dan kan aanpassen. Mijn ervaring is dat werkgevers doorgaans open staan voor het (samen) bedenken van goede praktische oplossingen. Ook voor een werkgever is het immers van groot belang dat medewerkers op een goede en gezonde manier hun werk kunnen (blijven) doen.Maar…Zij kunnen dit alleen doen wanneer zij weet hebben van iemands situatie.

Veel mantelzorgers bespreken hun situatie niet

Uit een recent onderzoek is gebleken dat ongeveer de helft van de werkende mantelzorgers het onderwerp nog nooit heeft besproken met een leidinggevende. Een heel  grote groep dus.
De redenen die mensen hiervoor aangeven zijn divers. Zij houden liever werk en privé gescheiden, willen de collega's niet extra belasten, kunnen het nog steeds zelf aan, zijn bang voor eventuele negatieve gevolgen van de loopbaan, gaan het gesprek pas aan als het echt niet meer anders kan.
Veel mensen vinden het blijkbaar nog steeds lastig om hun mantelzorgsituatie op het werk te bespreken.. En dat is jammer en wat mij betreft onnodig want het wel (op tijd!) benoemen en bespreekbaar maken van je situatie zorgt in ieder geval voor aandacht en begrip en als het aan de orde is waarschijnlijk ook voor de nodige hulp en steun bij het vinden van maatwerkoplossingen.

 

Wees open over je mantelzorgsituatie
Onderling vertrouwen helpt daar vanzelfsprekend bij. Als je open en eerlijk bent over jouw situatie ontmoet je doorgaans op je werk veel begrip en krijg je vaak de ruimte die je nodig hebt.
Ik denk echt dat de (praktische) steun uit de werkomgeving super belangrijk is. Dat dat zelfs het verschil kan maken als het om overbelasting bij mantelzorg gaat. En zodoende ervoor kan zorgen dat je werk en zorg zo lang als nodig op een plezierige manier kunt blijven combineren.

Handige websites
Voor de werkende mantelzorger zijn er op de volgende websites veel informatie, tips, testen en oefeningen ter ondersteuning beschikbaar:
-Mantelzorgpower.nl is een platform dat werkende mantelzorgers ondersteunt met informatie en inspiratie, herkenning en erkenning. Ook vind je daar tips, testen en oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan.
-Op de website van MantelzorgNL vind je veel informatie over verlofregelingen en verschillende tips over hoe je het best met je leidinggevende over jouw eigen mantelzorgsituatie in gesprek kunt gaan.
-Ook op de website werkenmantelzorg.nl is veel nuttige informatie te vinden. Deze site is vooral ook interessant voor werkgevers die graag mantelzorgvriendelijk willen (gaan) werken.

-Wie de voorkeur geeft aan informatie op papier: recentelijk is het nieuwe en praktische Zakboek Mantelzorg en Werk verschenen. Je bestelt het boek via de webshop mantelzorg.nl/zakboekwerk

Peter Grünewald,
vrijwilliger Humanitas Steunpunt Mantelzorg met als speciaal aandachtsveld Werk en Mantelzorg

 

Vraag een gesprek aan
Herken je je in dit verhaal? En wil je hierover praten? Je kunt een gesprek aanvragen met Peter Grünewald, voor een luisterend oor, om samen na te denken over je situatie of om een gesprek met je werkgever voor te bereiden. Mail naar steunpuntmantelzorg.groningen@humanitas.nl of bel met Meld- en Informatiepunt van Humanitas 050-312 60 00 en vraag naar Maaike Louwsma.