Activiteiten en cursussen voor mantelzorgers

In verband met de coronacrisis zijn er nog niet veel activiteiten. Maar het begin is er weer... 

Vervangende mantelzorg
Vind je het fijn als er iemand thuis een oogje in het zeil houdt, terwijl je naar een activiteit  bent? Humanitas kan voor vervangende mantelzorg zorgen. Vraag hiernaar bij het Meld- en Informatiepunt 050-312 60 00.

Stiltewandelingen, eerste vrijdag van de maand 

Even een moment voor jezelf: zo belangrijk naast het zorgen voor je naaste. Vrijwilliger Sjoerdtsje organiseert stiltewandelingen voor deelnemers van Humanitas. Wandelen met 1,5 meter afstand, in het Stadspark van Groningen. Elke eerste vrijdag van de maand, van 10.30 tot 11.30 uur. Aanmelden of afzeggen niet nodig. Bij slecht weer (onweer, gladheid, storm, felle buien) gaat het wandelen niet door. (Een beetje regen houdt Sjoerdtsje niet tegen.) Verzamelen voor bij de vijver van Ni Hao. Wandel je mee?

Cursus Omgaan met stress voor mantelzorgers

 Als mantelzorger verkeer je vaak in stressvolle omstandigheden.Daarom biedt het Steunpunt Mantelzorg opnieuw een cursus Omgaan met stress aan. Een aanrader!De cursus is deels online, deels fysiek, en wordt in twee groepen gegeven: 6 en 27 oktober en 20 oktober en 3 november. Lees meer  

Terug naar Mantelzorgondersteuning