Mantelzorgkaart

Mantelzorgers in de stad Groningen ontvangen ieder jaar de Mantelzorgkaart. Een klein blijk van waardering.

Het is belangrijk dat je als mantelzorger ook goed op jezelf past. Je kunt alleen maar goed voor iemand anders zorgen als je ook voor jezelf zorgt. Het is dan ook belangrijk dat je zo nu en dan ook even de tijd neemt voor jezelf, leuke activiteiten onderneemt en andere mensen ontmoet. Daarom bieden de Gemeente Groningen en Humanitas je  de Mantelzorgkaart aan. Wij hopen dat je plezier van deze kaart hebt en dat je het ervaart als blijk van waardering voor je  inzet en zorg. We hopen ook dat de kaart je  stimuleert om leuke dingen buiten de deur te doen, om “de batterij weer op te laden”.

Coupons voor leuke acties of activiteiten

De Mantelzorgkaart bestaat uit coupons voor  acties of activiteiten waarmee je jezelf kunt verwennen en/of ontspannen. Denk aan een gratis bos bloemen, een lekker ijsje in de zomer en een heerlijke lunch voor twee personen. 

Wat kun je krijgen voor de lunchcoupon?

We hebben gemerkt dat er onduidelijkheid is over de lunchcoupon. 
Hier lees je wat je precies kunt krijgen voor de lunchcoupon.

Mantelzorgkaart 2019: lever je coupons op tijd in!

Als de zomer voorbij is, sluit Toscane de deuren. Jammer toch als je dat ijsje misloopt. De coupon is nog tot 1 oktober in te leveren.
En als je de lunchcoupon nog niet hebt verzilverd, denk er dan aan dat in december speciale openingstijden gelden.
Mennoos Kokerij is tot en met vrijdag 20 december open. Daarna gesloten tot 2 januari 2020. Vapiano is eerste kerstdag gesloten. In december is het restaurant wel geopend, maar informeer even naar eventuele aangepaste openingstijden.

Waar kun je de gratis Mantelzorgkaart ophalen?

Op de onderstaande adressen kun je terecht voor de gratis Mantelzorgkaart:
Neem wel je legitimatiebewijs mee!

  • Steunpunt Mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg van Humanitas A-Kerkhof zuidzijde 22.
Het steunpunt is op werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur.
Het telefoonnummer is (050) 31 26 000.  Meer informatie over het Steunpunt Mantelzorg

  • WIJ-team

De Entree van het WIJ-team bij je in de buurt. Zie www.wij.groningen.nl

Op deze  adressen kun je ook  terecht voor informatie, advies, vrijwilligers, respijtzorg, contact met andere mantelzorgers en praktische hulp.

Mantelzorger: wie is dat?

Een mantelzorger is iemand die langdurig (langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week) en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Een mantelzorger geeft zorg omdat zij/hij een persoonlijke band heeft met degene voor wie hij/zij zorgt.

Herken je dit? Zorg  je al geruime tijd voor iemand in je naaste omgeving? Dan ben je ook mantelzorger.

Als iemand die je dierbaar is ziek wordt, wil je goed voor hem of haar zorgen. Waarschijnlijk vind je dit vanzelfsprekend. Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven. Maar als de ziekte lang duurt, kan die zorg je veel energie en tijd kosten. 
Voor praktische hulp en emotionele steun kun je een beroep doen op het Steunpunt Mantelzorg.

Terug naar Mantelzorgondersteuning