Aanmeldformulier mantelzorger en aanvraag mantelzorgkaart

  • Met dit formulier kun je je als mantelzorger aanmelden. 
  • Ook kan de mantelzorgkaart 2021 er mee worden aangevraagd. Deze is bedoeld voor mantelzorgers van 24 jaar en ouder. De mantelzorgkaart moet je elk jaar opnieuw aanvragen.  
  • Voor jonge mantelzorgers (tot 18 jaar) zijn er bioscoopbonnen. Ben je tussen de 18-24 jaar dan kan je kiezen tussen de bioscoopbonnen of de mantelzorgkaart.

De kaart of bioscoopbonnen worden vanaf 12 januari 2021 verzonden.

De lunchcoupon van de mantelzorgkaart kan weer besteed worden. Adressen van de locaties die meedoen vind je op de achterkant van de coupon. Je kan inmiddels weer zowel binnen als buiten zitten. Alvast veel plezier.

Ingeschreven staan als mantelzorger heeft als voordeel dat je geïnformeerd blijft over nieuws, activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers van jong tot oud. Zie toelichting onderaan dit formulier. 

(Vragen met een * zijn verplichte invulvelden)


Inschrijven als mantelzorger / jonge mantelzorger (JMZ)

Zorg je langdurig voor iemand uit je naaste omgeving? Dan ben je mantelzorger!. Dit is zorg die je geeft vanuit een persoonlijke relatie aan iemand met een ziekte, beperking, verslaving of psychische problemen, gedurende ten minste drie maanden en acht uur per week. 

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een gezinslid die chronisch ziek of gehandicapt is, een psychische aandoening heeft of verslaafd is. 

Ingeschreven staan als (jonge) mantelzorger heeft als voordeel dat je geïnformeerd blijft over nieuws, activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden voor (jonge) mantelzorgers. Klik hier voor meer informatie over mantelzorg in het algemeen en klik hier voor informatie over jonge mantelzorgers.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden bij Steunpunt Mantelzorg door het formulier in te vullen en te klikken op ‘verzenden’. 

Jonge mantelzorgers
Jonge mantelzorgers tot en met 18 jaar ontvangen bioscoopbonnen om met zijn tweeën een avond naar de bioscoop te gaan. Mantelzorgers tot en met 24 jaar kunnen kiezen of ze de mantelzorgwaarderingskaart willen, of de bioscoopbonnen willen ontvangen. Na aanmelding ontvang je de kaart of de bonnen thuis via de post.

Mantelzorg (25 jaar en ouder)
De Mantelzorgkaart is bedoeld als blijk van waardering vanuit de gemeente Groningen en Humanitas. De kaart is bedoeld voor mantelzorgers die wonen in de gemeente Groningen. De Mantelzorgkaart bestaat uit verschillende coupons voor acties of activiteiten waarmee je jezelf kunt verwennen en/of ontspannen. Denk aan een gratis bos bloemen, iets lekkers van de bakker en een heerlijke lunch voor twee personen. 

  • Schrijf je je voor het eerst in? Dan wordt de Mantelzorgkaart, in de mantelzorgtas boordevol informatie, bij je thuisbezorgd.  
  • Ben je al ingeschreven als mantelzorger? Dan ontvang je de Mantelzorgkaart per post. 
  • Voor de eerste coupon ontvang je tegelijkertijd met de mantelzorgkaart een attentie, deze coupon kun je niet inleveren.
  • De laatste coupon is geldig vanaf 10 november 2021. Tegen die tijd ontvang je bericht hoe de coupon kan worden verzilverd. Let op: als je aangeeft geen post/mail te willen ontvangen, dan kun je tegen die tijd kijken op: humanitasgroningen.nl,  wij.groningen.nl of torion.nl voor meer informatie over het inleveren van deze coupon.

Door deze aanvraag in te dienen geef je Humanitas Groningen toestemming voor het verwerken van  je gegevens. Voor informatie over onze privacyverklaring klik hier >> 

De gemeente Groningen waardeert het zeer dat je langdurig en intensief voor een ander zorgt. Daarom biedt zij je de Mantelzorgwaarderingskaart 2021 aan. Wij hopen dat je veel plezier van deze kaart hebt.