Inschrijven als mantelzorger en aanvragen Mantelzorgkaart

Zorg je langdurig voor iemand uit je naaste omgeving? Dan ben je mantelzorger!*. Door onderstaand formulier in te vullen en te klikken op ‘verzenden’ ontvang je de Mantelzorgwaarderingskaart** binnen twee weken thuis. Je bent dan meteen ingeschreven als mantelzorger.  

De Mantelzorgkaart is bedoeld als blijk van waardering vanuit de gemeente Groningen en Humanitas. De kaart is bedoeld voor mantelzorgers die wonen in de gemeente Groningen.

  • Schrijf je je voor het eerst in? Dan wordt de Mantelzorgkaart, in de mantelzorgtas boordevol informatie, bij je  thuis bezorgd.  

  • Ben je al ingeschreven als mantelzorger? Dan ontvang je de Mantelzorgkaart per post. 

  • Heb je wel een Mantelzorgkaart ontvangen, maar rond half november nog  geen VVV-bon?
    Het kan zijn dat je op het aanvraagformulier van de Mantelzorgkaart hebt ingevuld dat je geen post van ons wilt ontvangen. Wil je wel post ontvangen, geef dit dan even door aan steunpuntmantelzorg.groningen@humanitas.nl

Ingeschreven staan als mantelzorger heeft als voordeel dat je geïnformeerd blijft over nieuws, activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers. 

Door deze aanvraag in te dienen geef je Humanitas Groningen toestemming voor het verwerken van  je gegevens. Voor informatie over onze privacyverklaring klik hier >> 

De gemeente Groningen waardeert het zeer dat je langdurig en intensief voor een ander zorgt. Daarom biedt zij je de Mantelzorgkaart 2020 aan. Wij hopen dat je veel  plezier van deze kaart hebt.

*Mantelzorg is zorg die vanuit een persoonlijke relatie wordt gegeven aan iemand met een ziekte, beperking, verslaving of psychische problemen, gedurende minstens drie maanden en acht uur per week. 

**De Mantelzorgkaart bestaat uit coupons voor  acties of activiteiten waarmee je jezelf kunt verwennen en/of ontspannen. Denk aan een gratis bos bloemen, iets lekkers van de bakker en een heerlijke lunch voor twee personen. 
Als u alle gegevens heeft ingevuld, drukt u op de knop Verzenden om uw aanvraag te voltooien. Door deze aanvraag in te dienen verklaart u dit formulier naar waarheid te hebben ingevuld, bent u akkoord met de voorwaarden en geeft u Humanitas Groningen toestemming voor het verwerken van uw gegevens.