Mantelzorg en corona

Het Steunpunt Mantelzorg is er ook nu voor je 

Het coronavirus heeft een grote invloed op het dagelijks leven van iedereen. Voor mantelzorgers betekent het dat de zorg nog meer op hen terecht komt. Bij het Steunpunt Mantelzorg kun  je  terecht met  je verhaal, je zorgen en je vragen. 

Het Steunpunt is bereikbaar
De inloopspreekuren kunnen nu niet doorgaan, maar de medewerkers van  het Steunpunt Mantelzorg staan voor je  klaar om je vragen  telefonisch of per mail te beantwoorden of om een luisterend oor te bieden. 

Hier vind je de contactgegevens van het Steunpunt Mantelzorg 

Wanneer kom je als mantelzorger in aanmerking voor beschermingsmiddelen?
Als mantelzorger kun je nu ook gratis beschermingsmiddelen krijgen als het risiconiveau van besmetting in je regio hoog is. Eerder kon dat alleen wanneer je naaste Covid19 klachten had. Lees meer op de website van MantelzorgNL

MantelzorgNL: Mantelzorgers krijgen geen voorrang bij vaccinatie
Aan de Mantelzorglijn horen we dat zorgprofessionals soms aan mantelzorgers vertellen dat ze ook voorrang kunnen krijgen. Dit is niet het geval. Pgb-zorgverleners krijgen wel voorrang. Dit zijn zorgverleners die betaald worden uit een persoonsgebonden budget.
Het lijkt erop dat de begrippen mantelzorger en pgb-zorgverlener door elkaar worden gehaald. Wellicht doordat mantelzorgers soms ook via een pgb zorg aan hun naaste verlenen. En dan wel voorrang krijgen, omdat ze pgb-zorgverlener zijn.
Ben je ‘puur’ mantelzorger en geen pgb-zorgverlener, dan krijg je dus geen voorrang.

Gevolgen  lockdown voor mantelzorgers
Intensief zorgende mantelzorgers hebben het zwaar in deze tweede lockdown, die al zo lang duurt. Kijk voor de voor de gevolgen voor mantelzorgers op MantelzorgNL

Veelgestelde vragen over corona en mantelzorg
Als mantelzorger wil je weten waar je rekening mee moet houden in de zorg voor jouw kwetsbare naaste; wat kan wel en wat kan niet? Hoe zit het met testen, mondkapjes en wat als je zelf klachten hebt. Op Mantelzorg NL vind je vragen en antwoorden.

Mailings over Mantelzorg en corona

Tijdens de eerste lockdown stuurden we een aantal mailings over corona: 

Informatie voor verwijzers 
Aandacht voor mantelzorgers, juist nu!
Lees de mailing Mantelzorg en corona voor verwijzers 

Bijeenkomsten Steunpunt Mantelzorg 
De meeste  bijeenkomsten en activiteiten  van het Steunpunt waren in de afgelopen periode afgelast.  Je krijgt t.z.t bericht over een nieuwe datum. Wel zijn er weer enkele activiteiten gepland. En hopen we binnenkort meer acitiveiten te organiseren. Meer op de pagina activiteiten
De spreekuren (Humanitas inloop) gaan niet door tot nader bericht.

De Mantelzorgkaart
Het is nu niet mogelijk om de Mantelzorgkaart op te halen. Wel kun je hem digitaal aanvragen. Klik hier

 

 Terug naar de pagina Mantelzorgondersteuning