Groningen

Mantelzorgkaart

Mantelzorgers in de stad Groningen ontvangen ieder jaar de Mantelzorgkaart. Een klein blijk van waardering.

Het is belangrijk dat u als mantelzorger ook goed op uzelf past. U kunt alleen maar goed voor iemand anders zorgen als u ook voor uzelf zorgt. Het is dan ook belangrijk dat u zo nu en dan ook even de tijd neemt voor uzelf, leuke activiteiten onderneemt en andere mensen ontmoet. Daarom biedt de Gemeente Groningen u een Mantelzorgkaart aan.

Coupons voor leuke acties of activiteiten

De Mantelzorgkaart bestaat uit coupons voor  acties of activiteiten waarmee u uzelf kunt verwennen en/of ontspannen. Denk aan een gratis bos bloemen, een lekker ijsje in de zomer en een heerlijke lunch voor twee personen. Wij hopen dat u plezier van deze kaart heeft en dat u het ervaart als blijk van waardering voor uw inzet en zorg. We hopen ook dat de kaart u stimuleert om leuke dingen buiten de deur te doen, om “de batterij weer op te laden”.

Mantelzorger: wie is dat?

Een mantelzorger is iemand die langdurig (langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week) en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Een mantelzorger geeft zorg omdat zij/hij een persoonlijke band heeft met degene voor wie hij/zij zorgt.

Herkent u dit? Zorgt u al geruime tijd voor iemand in uw naaste omgeving? Dan bent u ook mantelzorger.

Als iemand die u dierbaar is ziek wordt, wilt u goed voor hem of haar zorgen. Waarschijnlijk vindt u dit vanzelfsprekend. Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven. Maar als de ziekte lang duurt, kan die zorg u veel energie en tijd kosten. Daarom biedt de Gemeente Groningen u de Mantelzorgkaart aan.
Voor praktische hulp en emotionele steun kunt u een beroep doen op het Steunpunt Mantelzorg. 

Waar kunt u de gratis Mantelzorgkaart ophalen?

Op de onderstaande adressen kunt u vanaf 7 januari 2019 terecht voor de gratis Mantelzorgkaart:
Neem wel uw legitimatiebewijs mee!

  • Steunpunt Mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg van Humanitas A-Kerkhof zuidzijde 22.
Het steunpunt is op werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur.
Het telefoonnummer is (050) 31 26 000.  Meer informatie over het Steunpunt Mantelzorg

  • WIJ-team

De Entree van het WIJ-team bij u in de buurt. Zie www.wij.groningen.nl

Op deze  adressen kunt u ook  terecht voor informatie, advies, vrijwilligers, respijtzorg, contact met andere mantelzorgers en praktische hulp.

Terug naar Mantelzorgondersteuning