HomeStart gaat voor Appeltjes van oranje

Stemronde Oranje Fonds: Stem nu!

Vrijwilligers Home-Start: we gaan voor het Appeltje van Oranje

Het programma voor opvoedondersteuning Home-Start maakt kans op een Appeltje van Oranje. Tot en met 16 januari organiseert het Oranje Fonds een Stemtiendaagse. Door te stemmen op Home-Start beloont u de vrijwilligers die elke week ouders ondersteunen bij hun vragen over opvoeden. Op  https://appeltjevanoranje.nl/home-start   vindt u kanshebber Home-Start en daar brengt u ook uw stem uit.

Appeltje van Oranje voor vrijwilligerswerk

Het Appeltje van Oranje is een prijs die het Oranje Fonds jaarlijks toekent aan drie projecten op het gebied van maatschappelijk welzijn en sociale cohesie. Dit jaar zet het Oranje Fonds de schijnwerpers op vrijwilligerswerk, omdat vrijwilligers erin slagen de verbinding te leggen met mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Zoals de ouders die bij Home-Start aankloppen met vragen over opvoeden. Home-Start koppelt hen aan vrijwilligers die voor het programma zijn getraind en zelf ook ervaring hebben met opvoeden. Zij bieden praktische ondersteuning bij de opvoeding en een luisterend oor. Ouders hoeven er namelijk niet alleen voor te staan. In deze ronde maken veertig goede doelen projecten kans op een Appeltje van Oranje. Uw stem op het Home-Start programma telt.

Nominatie

Home-Start is genomineerd voor het Appeltje van
Oranje 2019. Uiteraard zijn we hier al heel erg trots op, maar we gaan
natuurlijk voor het Appeltje zelf. Er zijn 40 genomineerden en er zullen
uiteindelijk drie projecten worden uitgekozen. Vandaag, 7 januari 2019 begint
de Stemtiendaagse. Tot en met 17 januari 23.59 kan gestemd worden op de
genomineerden. Hoe meer stemmen er verzameld worden, hoe meer punten voor het project. Op 24 januari moeten alle projecten nog een pitch houden voor een vakjury en voor 9 andere genomineerden. Ook hierbij worden weer punten
toegekend. De 10 projecten met de meeste punten uit de stemtiendaagse en de pitch, gaan door naar de volgende ronde. Deze projecten worden in februari bezocht door een commissie vanuit het Oranjefonds en in maart zullen dan de drie winnaars bekend worden gemaakt. In juni zal Koningin Maxima het beeldje (een Appeltje gemaakt door prinses Beatrix) uitreiken en een geldprijs van 15.000 euro.

25 jaar vrijwilligerswerk Home-Start

Het programma Home-Start wordt wereldwijd in meer dan twintig landen toegepast. Home-Start Nederland is actief in meer dan 150 Nederlandse gemeentes. In de afgelopen 25 jaar heeft Home-Start in Nederland 40.000 ouders met meer dan 85.000 kinderen ondersteund. Home-Start is thuis in gezinnen.

Het Home-Start programma is wetenschappelijk onderbouwd en vormt een belangrijke schakel in de participatiesamenleving, omdat blijkt dat ouders hun gezin weer op de rit krijgen en de alledaagse opvoedvragen weer aan kunnen.

Terug naar het nieuwsoverzicht