Groningen

Mantelzorgers genoten van een welverdiend feest

De Dag van de Mantelzorg was dit jaar wederom een groot succes. Op 10 november is er een jaarlijks terugkerende gelegenheid om mantelzorgers in het zonnetje te zetten en hun betrokkenheid bij de zorg voor anderen te waarderen. De Dag van de Mantelzorg wordt georganiseerd door de Gemeente Groningen en de samenwerkende zorg- en welzijnsorganisaties.

Feestavond

De feestavond in Hanze Plaza kende een overweldigende opkomst van wel ruim 600 mensen. Mantelzorgers en introducés genoten van het optreden van Beno Hofman en Harry Niehof. Beno presenteerde zich op geheel eigen wijze aan het publiek als Sint Maarten. Actualiteit en verleden met betrekking tot het onderwerp mantelzorg wisselden elkaar af. The Full Minties kregen met hun aanstekelijke en herkenbare muziek veel mensen op de dansvloer. Ook was er volop gelegenheid om, onder het genot van een drankje en de bijzondere hapjes van Vrouwkracht Jasmijn, met elkaar te praten. De avond werd geopend door wethouder Ton Schroor. Door hem werd ook de website www.respijtzorggroningen.nl (over vervangende zorg) gelanceerd. Op Facebook staat een kleine foto-impressie van de avond.

Wijkactiviteiten

In de wijken hebben mantelzorgers fanatiek meegedaan aan een spel. De wijkactiviteit werd door mantelzorgers ervaren als: “Je komt als individu binnen en gaat als een soort familie weer uit elkaar”. 

Meer over Mantelzorgondersteuning

Terug naar het nieuwsoverzicht