Groningen

Logeerhuis De Opstap huisvest aan de Molukkenstraat

De opstap opent medio januari 2017 haar deuren.

De Opstap wordt een logeerhuis voor herstel en respijt in Groningen waar vijf gasten kortdurend kunnen logeren. Het logeerhuis is bedoeld voor mensen die willen herstellen en bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname nog niet alleen thuis kunnen zijn. Ook is De Opstap bedoeld voor mensen die tijdelijk geen beroep kunnen doen op mantelzorg. De vrijwilligers in De Opstap kunnen dan respijtzorg bieden om de mantelzorger een adempauze te geven en hem of haar daarmee te ontlasten.

Nieuwe vorm van mantelzorg
De Opstap is twee jaar geleden ontstaan als burgerinitiatief. Het logeerhuis biedt een nieuwe vorm van mantelzorg: gezamenlijke mantelzorg in een huiselijke omgeving, waarin de gasten zich prettig voelen. De Opstap is nadrukkelijk geen zorginstelling. De vrijwilligers in De Opstap zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het logeerhuis.

Ondersteuning
Het burgerinitiatief wordt financieel ondersteund door de gemeente Groningen en diverse fondsen. Humanitas Groningen begeleidt, traint en ondersteunt de vrijwilligers en werft op dit moment nieuwe vrijwilligers voor het logeerhuis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Margit Vegter, projectondersteuner van De Opstap.

Terug naar het nieuwsoverzicht