Groningen

Humanitas draagt met striptekenen bij aan taalontwikkeling

In samenwerking met het Nederlands Stripmuseum in Groningen geeft Humanitas in het taalcoachproject workshops waarin striptekenen op speelse wijze gecombineerd wordt met taal. De opbrengst van de actie Sint Pannekoek maakt dit mogelijk. Zo draagt het project via strips bij aan de taalontwikkeling van anderstaligen.

Grondbeginselen striptekenen
In de workshop gaan de vrijwilligers samen met hun cliënt aan de slag om de grondbeginselen van het striptekenen te leren en zelf een eenvoudige strip te maken met tekst erbij. De workshop wordt vijf keer gegeven in maart zodat zoveel mogelijk taalkoppels de kans krijgen om aan deze unieke workshop deel te nemen. Na de workshops hebben de deelnemers nog alle tijd om het Nederlands Stripmuseum te bekijken. Het museum heeft een grote collectie met originele striptekeningen, stripboeken, spelletjes en filmpjes.

Actie Sint Pannekoek
Op dinsdag 29 november werd er in Groningen Sint Pannekoek gevierd. Op verschillende locaties konden mensen een vrijwillige bijdrage leveren voor het eten van pannekoeken. Deze actie heeft € 2700 opgeleverd en is ten goede gekomen aan het Nederlands Stripmuseum. Het stripmuseum heeft dit bedrag samen met Humanitas benut voor de workshops taalontwikkeling van anderstaligen.

Over het taalcoachproject
De vrijwilligers van Humanitas bieden en paar uurtjes extra ondersteuning per week waarin de anderstaligen de Nederlandse taal leren. Die kunnen voor de deelnemers van doorslaggevende betekenis zijn om bijvoorbeeld een diploma te behalen of met meer zelfvertrouwen gesprekken met Nederlanders aan te gaan.

Meer informatie
Meer weten over de projecten die Humanitas biedt op het gebied van taalondersteuning? Neem dan contact op met projectcoördinator Liesbeth Wachtmeester. Telefoon: l.wachtmeester@humanitas.nl. Telefoon: 050-3126000.Terug naar het nieuwsoverzicht