Groningen

MindMate helpt beginnende dementerenden

‘MindMate’ - een in Groningen ontwikkeld apparaat dat helpt te voorkomen dat mensen dingen vergeten wanneer ze hun huis verlaten - is onlangs gepresenteerd tijdens een bijzonder evenement in Brussel. Het ging om de bijeenkomst de "24 uur van het Noorden”, georganiseerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland waar de meest opmerkelijke innovaties uit Noord Nederland aan een Europees publiek werden getoond.

De MindMate is een eenvoudig apparaat dat een signaaltjes afgeeft wanneer iemand zijn woning verlaat zonder huissleutel of portemonnee. Maar ook kan het waarschuwen wanneer iemand het huis verlaat en pannen op het vuur zijn blijven staan. Het apparaatje waarschuwt en voorkomt ook dat mensen gaan dwalen en in gevaarlijke situaties terechtkomen.

‘MindMate’ en andere opmerkelijke innovaties uit Groningen gepresenteerd in Brussel

MindMate is ontwikkeld door Brain Assist BV, samen met UMACO BV en Lode BV, speciaal voor mensen die beginnen te dementeren. Vorige maand werd het nieuwe apparaat in Groningen gepresenteerd.

Humanitas
Onlangs is er een " Vriend van - contract ”getekend met Humanitas. Dat houdt in dat het bedrijf een gedeelte van de verkoop van MindMate doneert aan Humanitas. 

Hoe te bestellen?
Volgens woordvoerder Ina Ebbinge van MindMate zijn er zeer veel reacties gekomen op de presentatie van het apparaat. Vanaf 21 november is MindMate verkrijgbaar in Nederland. Maar via pre-order kan het nu al met 10 % introductiekorting worden besteld, tot 20 nov in de webshop.

https://shop.mindmate.nl/nl/mindmate

Meer informatie over Vrijwilligers & Dementie

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht