Groningen

Gezellige Nieuwjaarsbijeenkomst vluchtelingencoaches

Omdat de eerste maand van het nieuwe jaar al weer bijna voorbij was, werd het de hoogste tijd voor een Nieuwjaarsbijeenkomst.

Deze bijeenkomst was georganiseerd voor vluchtelingencoaches bij Maatschappelijke Begeleiding Vluchtelingen (MBV). Vluchtelingencoaches zijn vrijwilligers die statushouders wegwijs maken in Groningen.

Het doel van de bijeenkomst was om in een informele sfeer elkaar weer eens te zien en gezellig bij te kletsen. Een groep van ongeveer 35 mensen konden genieten van een hapje en een drankje en er was zelfs een DJ geregeld voor de nodige sfeer en om mensen naar de dansvloer te lokken.

“Dit zijn belangrijke momenten voor ons. Er worden ook terugkomdagen georganiseerd en het is fijn om situaties met elkaar te kunnen bespreken. Je loopt tegen soortgelijke problemen aan en dan is het leuk om ook eens te horen hoe iemand anders dat aanpakt", aldus één van de vrijwilligers. 

Bedankt!
De bijeenkomst was ook meteen een mooie gelegenheid om alle aanwezige vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. ‘Zonder vrijwilligers zou Humanitas niet zijn, dus heel erg bedankt!'

Overigens was er ook een opdracht voor de aanwezigen: ‘Over 10 minuten komen de warme hapjes, maar voor die tijd wil ik nog wel iedereen op de dansvloer hebben’. Eén groepje bewoog zich daarop richting de dansvloer en de sfeer zat er goed in!

De organisatie was tevreden met de opkomst. ‘We hadden erg veel mensen uitgenodigd, maar dit is een mooi aantal zo.’ 

Meer informatie
Wil je meer weten over het project Maatschappelijke Begeleiding Vluchtelingen of wil je jezelf aanmelden als vrijwilliger? Dat kan natuurlijk altijd! Meer informatie vind je hier. We kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken!

Terug naar het nieuwsoverzicht