Groningen

Humanitas ontvangt € 17.500,- van Dennie de Wensboom

De opbrengst van deze actie van de Groninger Rotary Clubs gaat naar jeugdactiviteiten van Humanitas Groningen Stad.

Cheque uitgereikt op 26 april 2016

De Groninger Rotary Clubs zetten elk jaar een enorme kerstboom met 10.000 lichtjes op de Grote Markt; Dennie de Wensboom. Mensen kunnen één of meerdere lichtjes voor 5 euro adopteren om een goed doel te steunen. En dit jaar gaat de fantastische opbrengst van 17.500 euro gaat naar de jeugdactiviteiten van Humanitas. Op dinsdag 26 april 2016 heeft Dennie de cheque van maar liefst 17.500 euro uitgereikt aan één van de jongeren. 

Jeugdactiviteiten Humanitas

Humanitas organiseert uitjes en groepsactiviteiten voor kinderen en jongeren (9 tot 20 jaar) die het niet makkelijk hebben. Die bijvoorbeeld door een moeilijke thuissituatie zorgen hebben die niet bij hun leeftijd passen. Denk hierbij aan een gezinslid dat chronisch ziek of verslaafd is of een beperking heeft. Of extreme armoede binnen het gezin waarbij het kind de financiële zorgen van de ouders voelt. De vrijwilligers van Humanitas bieden een luisterend oor en organiseren leuke dingen om samen te doen. De jongeren doen zo weer nieuwe, positieve ervaringen op en vinden steun bij elkaar.

In 2015 heeft Humanitas Groningen Stad zo’n 500 kinderen kunnen ondersteunen. Hierbij waren ruim 600 vrijwilligers actief.

De Rotary biedt zowel financiële als fysieke hulp aan (inter-)nationale en regionale projecten zoals met de Dennie de Wensboom in Groningen.

Kijk voor meer informatie op www.denniedewensboom.nl.  

Terug naar het nieuwsoverzicht