Groningen

Rabobank biedt jongeren een steuntje in de rug

Leerlingen van de Simon van Hasseltschool en de coaches van de Rabobank zijn in maart weer bijeengekomen om van start te gaan met het project Coach2B. Coach2B is een project van Humanitas Groningen stad en ondersteunt jongeren die om verschillende redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn wanneer een jongere een moeilijke thuissituatie heeft, problemen heeft op school, wanneer er sprake is van een klein netwerk of een beperkte belevingswereld.

Om elkaar beter te leren kennen maakten de coaches en de leerlingen gezamenlijk een schilderij. "Dit is elk jaar weer een groot succes" vertelt onderwijsassistente Anne Strijbosch. "De leerlingen krijgen allemaal de mogelijkheid om met elke coach in gesprek te gaan. Uiteindelijk ervaren ze zelf met wie ze de beste klik hebben en kiezen ze hun eigen coach uit".

Gedurende een half jaar wordt een jongere aan een coach gekoppeld. Tijdens het contact kan de coach zijn leerling steunen, stimuleren en individuele aandacht geven. "We proberen met de activiteiten bij de interesses van de leerlingen aan te sluiten. Zo hebben we een leerling gehad die graag met paarden wilde werken. Haar coach heeft haar toen meegenomen naar de politieacademie waar de paarden worden getraind. Dat is natuurlijk een fantastische ervaring en dit zijn activiteiten waar ze in hun eigen omgeving vaak niet snel mee in aanraking komen" vertelt Jan Kuik, schooldirecteur van het Simon van Hasselt.

Inmiddels is dit de 9e keer dat Coach2B van start mag gaan. Beide partijen blijven enthousiast over het project en hopen het nog een lange tijd te kunnen voortzetten.

Terug naar het nieuwsoverzicht