Groningen

Humanitas sluit aan bij campagne zelfmoordpreventie

Van 15 tot en met 29 mei 2017 organiseert de gemeente Groningen de publiciteitscampagne Stel de Vraag van je Leven. Deze campagne heeft als doel om zelfmoord(gedachten) bespreekbaar te maken. Ook Humanitas doet mee aan de campagne. Meer informatie over de campagne kun je vinden op hun website.

Humanitas sluit aan
Ook als vrijwilliger van Humanitas kun je er mee te maken krijgen. Daarom doen we mee met de campagne. In de campagneweken vind je posters en flyers  in de hal van het A-kerkhof. Ook deden we mee met een filmpje in een Facebookestafette. We nodigen jullie uit de campagne zoveel mogelijk te delen opdat straks iedereen weet van 113. Het stellen van de vraag van je leven doet er toe, óók als vrijwilliger, als maatje, als....

Vrijwilligersbijeenkomst over dit thema
De campagne is verspreid over twee rondes. Op 14 september organiseren we een vrijwilligersbijeenkomst over dit thema. Anne Gietema van Lentis gaat met vrijwilligers in gesprek over do’s en don’ts. En natuurlijk kun je, als je je zorgen maakt over iemand met zelfmoordgedachten altijd terecht bij de VC-ers en beroepskrachten. Aarzel en wacht niet om af te stemmen!

Bekijk hier ons filmpje

Terug naar het nieuwsoverzicht