240 boeken cadeau

Een verbindend pleintje

Donderdagochtend 7 maart vertrokken twee medewerkers van Humanitas naar boekhandel Van der Velde aan de overkant van het Akerkhof-pleintje. Met een steekkar werd de grote oversteek gemaakt. Bij Van der Velde lagen namelijk 240 exemplaren van het boek 'Kruistocht in Spijkerbroek' van Thea Beckman te wachten.

Boeken voor Humanitas

In februari is er de landelijke actie 'Geef een boek cadeau' geweest. Klanten konden het boek kopen voor een heel klein bedrag. Daarmee kreeg je niet alleen zelf deze klassieker, maar zorgde je er ook voor dat Van der Velde een boek doneerde aan een goed doel. Deze landelijke actie is opgezet om alle kinderen in Nederland de mogelijkheid te geven om te lezen.
Van der Velde Groningen heeft Humanitas uitgekozen als goed doel. Dit is het eerste jaar dat ze een bestemming hebben voor de boeken. Van der Velde was al bekend met Humanitas en vond dit een passende bestemming voor de boeken gezien de jeugdprojecten die Humanitas aanbiedt. Alena Blonk, medewerker van Van der Velde Grote Markt, vertelde ons dat ze het belangrijk vindt dat er gelezen wordt.
Tijdens het ophalen van de boeken was ook Melanie Schaalma aanwezig. Als medewerker van het Akerkhof-filiaal is zij al langer bekend met Humanitas. Al vanaf het moment dat de winkel geopend is, komt Humanitas over de vloer voor onder andere boeken voor verschillende projecten. Daardoor was Melanie bekend met Humanitas en de projecten. Toch was deze actie de eerste echte samenwerking tussen de boekenwinkel en Humanitas.
De actie blijkt succesvoller dan gedacht. Zo succesvol zelfs, dat de actie uitgebreid wordt naar een actie voor heel Humanitas. Het plan was om de boeken te doneren aan het project, Mooie Middag Maatjes. Maar met deze hoeveelheid boeken kunnen nog veel meer kinderen blij gemaakt worden.

Geef een boek cadeau: nieuwe actie 

In april is er wederom een leuke landelijke actie waar Van der Velde aan mee doet. Vanaf 5 april is het boek 'Kikker is Kikker' van Max Velthuijs verkrijgbaar voor € 2,-. Deze prentenboeken gaan naar het project 'Voorlezen' van Humanitas. Vrijwilligers ondersteunen kinderen van twee tot zeven jaar door samen met ze te lezen en taalspelletjes te doen. Op deze manier leren kinderen spelenderwijs beter Nederlands.
Met deze actie toont Van der Velde betrokkenheid bij de lokale initiatieven die in Groningen zijn opgezet. Op kleinschalig niveau worden op deze manier een hoop kinderen bereikt en ondersteund in hun taalontwikkeling. Zo zie je maar waar het delen van zo'n pleintje goed voor kan zijn!

Meer over de actie van april

Joey de Vries

Terug naar het nieuwsoverzicht