Hulpdienst aanvragen sinds januari via Meld- en informatiepunt

Hulpdienst Groningen via MIP

De Hulpdienst is een team van vrijwilligers die graag anderen helpen met wat zij (tijdelijk) zelf niet meer kunnen doen, zoals praktische klusjes, boodschappen en vervoer. Deze hulp is gratis en neemt maximaal 3 uur in beslag, en is in principe incidenteel.

Aanmelding centraal belegd sinds januari 2019

Voorheen konden mensen met hun hulpvraag in verschillende wijken terecht. Om de bereikbaarheid te vergroten en de behandeling van de hulpvragen te versnellen hebben we  de aanmelding van hulpvragen per 1 januari 2019 centraal belegd bij het meld en informatiepunt van Humanitas (MIP): 050-3126000. Het MIP is 5 dagen per week geopend en zo is de hulpdienst altijd goed bereikbaar voor haar vrijwilligers en hulpvragers.

De werkwijze van de hulpdienst  blijft hetzelfde en de korte lijntjes met de vrijwilligers uit de wijk blijven ook bestaan. Mocht je meer willen weten of graag vrijwilliger willen worden bij de hulpdienst, neem dan contact op met Sarah Ottens s.ottens@humanitas.nl . Zij zal vanaf nu de hulpdienst coƶrdineren voor de hele stad Groningen (ook zij is via het MIP bereikbaar šŸ˜Š)

Terug naar het nieuwsoverzicht