Groningen

Alzheimer café

Tijdens de bijeenkomst is er een thema die betrekking heeft op de ziekte van Alzheimer, waar u in alle openheid met elkaar kunt praten over het leven met dementie, en waar u ervaringen en informatie kunt  uitwisselen.

di. 18 september: Marijke Boin heeft een boek geschreven “Vrije val-over dementie, dood en liefde". Als ervaringsdeskundige zal zij hierover vertellen en er is gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Dinsdag 18 september, Bernlef

Een persoonlijk verhaal over dementie, liefde en dood.

Marijke Boin uit Haren schreef het boek ‘Vrije Val’ over het leven met haar partner die aan dementie leed.

“Haar persoonlijk verhaal laat zien hoe het er aan toegaat in de dagelijkse werkelijkheid, waaruit je niet kunt ontsnappen door de deur achter je dicht te trekken en de zorg aan de ander over te laten”.

Dit boek geeft nieuwe inzichten hoe je zou moeten omgaan met mensen die lijden aan dementie…een aanrader voor familie en werkenden in de zorg!

di. 16 oktober: Vrijwilligers en dementie. Wat kan een vrijwilliger voor u betekenen in de thuissituatie.  Een vrijwilliger van Humanitas zal hierover vertellen.

di. 20 november: Veiligheid en Verkeer. Wanneer kan en mag iemand niet meer autorijden of op de fiets nog deelnemen in het verkeer. Een probleem die zal worden toegelicht door iemand van Alzheimer Nederland.

Alzheimer Café Groningen

Bent u jong, minder jong, dementerend of mantelzorger, deskundig of alleen maar geïnteresseerd?

U bent van harte welkom, en kunt ook uw ervaringen delen, deelname is kosteloos.

Het Alzheimer Café vindt plaats in BERNLEF  (buurtrestaurant) aan de Antaresstraat 45, 9742LB, Groningen.

Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma start om 19.30 en eindigt om 21.30 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het ontmoetingscentrum 050 – 5752220

Wanneer uw dementerend familielid thuisblijft en u wilt hem/haar niet alleen laten, dan kunt u een beroep doen op een ervaren vrijwilliger van Humanitas: 050 - 3126000.

Het Alzheimer Café wordt georganiseerd met medewerking van Team 290, Humanitas, ZINN, TSN-thuiszorg.  Dignis Lentis en Zorggroep Groningen.

Voor informatie kunt u bellen naar het Ontmoetingscentrum 050-5752220 of kijk op www.alzheimer-nederland.nl/alzheimercafé

               

Terug naar het nieuwsoverzicht