Groningen

Anneliese enthousiast over vrijwilligerswerk bij De Opstap

Oud-verpleegkundige Anneliese heeft zich aangemeld als vrijwilliger voor logeerhuis De Opstap. "Het draait in het leven niet alleen om het nemen, maar ook om het geven", vindt ze. Daarom hoopt ze zich bij De Opstap enthousiast in te kunnen zetten als gastvrouw voor twee dagdelen in de week.

Onderdeel van de doelgroep

“Als ik uit het ziekenhuis kom en nog niet alleen thuis kan zijn, dan hoor ik bij de doelgroep van het logeerhuis,” dacht Anneliese toen ze vorig jaar hoorde over De Opstap. Tijdens de actie in het kader van de jubileumwedstrijd van het VSBfonds stemde ze dan ook meteen op het project en vroeg ze anderen dit ook te doen. “De Opstap won de prijs niet, maar het logeerhuis komt er toch!” vervolgt ze.

Oud-verpleegkundige
Als oud-verpleegkundige zit het zorgen Anneliese in het bloed. Een achtergrond in de zorg is echter geen voorwaarde om vrijwilliger te worden. Iedereen die om mensen geeft is welkom als vrijwilliger bij De Opstap. Anneliese: “Ik vind het een kleine moeite om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken voor de gasten. Dat is waar ik voor ga. Gezellig, warm en met aandacht, in de hoop dat er ook veel gelachen zal worden. In januari 2017 gaat De Opstap open. Ik kan niet wachten!”

Meer informatie
Voordat het logeerhuis open gaat, zijn er nog meer vrijwilligers nodig die een aantal dagdelen per week beschikbaar zijn als gastheer, gastvrouw of slaapvrijwilliger. Wil je ook vrijwilliger worden bij Humanitas? Kijk hier voor meer informatie. Projectondersteuner Margit Vegter is te bereiken via telefoon: 06-53240002 of e-mail: m.vegter@humanitas.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht