Besteding donatie STAR

In april kreeg Humanitas Groningen maar liefst een cheque van €1000,- van Stichting STAR. Nu, een maand later, is het gedoneerde geld goed besteed.

Zo heeft het project Mooie Middag Maatjes veel leuke en leerzame spelletjes kunnen vinden bij Wir War in Groningen. Wir War heeft de medewerkers enorm geholpen met het zoeken van geschikte spelletjes. Ze zijn zelfs zo vriendelijk en welwillend geweest om de prijs af te ronden. Zo kunnen er extra veel kinderen blij gemaakt worden! Vanuit Humanitas vinden wij het van groot belang om Groningse ondernemingen te steunen.

Ook het project Voorlezen heeft het geld goed kunnen gebruiken. Naast verschillende taalspelletjes, hebben zij ook een aantal boeken uitgezocht. Op deze manier kunnen de vrijwilligers van het project de kinderen op een nieuwe wijze uitdagen. Het project stimuleert kinderen om op een leuke en leerzame manier hun taalkennis verder te ontwikkelen.

Blije coördinatoren tonen een aantal van de spelletjes die gedoneerd zijn door Albertus Magnus. De meeste spelletjes zijn allang daar waar ze moeten zijn; in de tas bij de voorleesvrijwilligers  die ze meenemen naar de kinderen thuis om daar deze taalspelletjes met ze te doen. 

Dit was het doel van Stichting STAR, hiervoor hebben ze Humanitas uitgekozen. Het bestuur heeft laten weten dat ze graag iets doen voor kinderen die extra aandacht nodig hebben. En het is mooi mee genomen dat die kinderen naast de extra aandacht, ook nog iets leren!

Terug naar het nieuwsoverzicht